Gamze'li parkın hüzünlü açılışı

İZMİR () - KAMUOYUNUN lösemi tedavisine başlarken oğlu Atakan'a yazıp sosyal medyada paylaştığı 'Seyahate giden anne gibiyim' başlıklı mektupla tanıdığı Gamze Akbaş unutulmadı. Geçen ay başında yaşama veda eden kemik iliği...

01 Nisan 2015 Çarşamba 11:52
Gamze'li parkın hüzünlü açılışı






İZMİR () - KAMUOYUNUN lösemi tedavisine başlarken oğlu Atakan'a yazıp sosyal medyada paylaştığı 'Seyahate giden anne gibiyim' başlıklı mektupla tanıdığı Gamze Akbaş unutulmadı. Geçen ay başında yaşama veda eden kemik iliği bağışı konusunda simge haline gelen Gamze Akbaş'ın adı, oğlu Atakan'ın 6'ncı doğum gününde Karşıyaka Belediyesi tarafından evinin yakınında yaptırılan parka verildi.
Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki Gamze Akbaş Parkı'nda düzenlenen duygusal törene Gamze Akbaş'ın oğlu Atakan, eşi Emrah, anne Sema Canseven, baba İbrahim Canseven ve erkek kardeşi Ozan Canseven de katıldı. Törende Gamze Akbaş anısına lokma dağıtımı yapılırken, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar ile Atakan'ın parktaki tahterevalliye binmesini katılımcılar tebessümle izledi.
Öte yandan Gamze ve eşi Emrah Akbaş'ın iş arkadaşları park açılışında aileyi yalnız bırakmadı. Ege Ordu Komutanı'nın eşi Merih Mendi ve Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı'nın eşi Asuman Hakbilen de törende yerlerini aldı.
“DİĞER ADI MÜCADELEDİR"
Yapılan açılış töreninde konuklara seslenen Başkan Akpınar, konuşmasına “Sevgili Atakan, öncelikle senin doğum gününü kutlarım" diyerek başladı. Gamze'nin tedavisi boyunca çocuğunu düşündüğünü ve ondan güç aldığını kaydeden Akpınar, “Gamze Akbaş'ın yaşam çığlığını karşılıksız bırakmadı, 20 bine yakın vefalı, vicdanlı yurttaşımız kan vermek için sıraya girdi. Kendisi aramızdan ayrıldı ancak diğer hastalara umut olmayı başardı. Gamze Akbaş, bizim için artık sadece bir anne değildir. Gamze hanımın diğer adı mücadeledir" dedi.
“ARTIK BİZE EMANET"
Akpınar, Gamze Akbaş'ın vefatı üzerine Atakan'ın “Annem Atatürk'ün yanına gitti, iyi insanlar cennete gider" sözlerini de hatırlatarak “Atakan artık bize emanet. O iyi bir Atatürkçü ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, örnek bir yurttaş olacak" diye konuştu.
Konuşmakta zorluk çeken baba İbrahim Canseven ve anne Sema Canseven de herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAF
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.