Gaziantep’te Öğrencilere Aşure Dağıtıldı

GAZİANTEP Üniversitesi’nde Din Tarih ve Medeniyetler Uygulama Araştırma Merkezi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1’inci Aşure Günü Etkinliği düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör...

03 Kasım 2014 Pazartesi 14:58
Gaziantep’te Öğrencilere Aşure Dağıtıldı






GAZİANTEP Üniversitesi’nde Din Tarih ve Medeniyetler Uygulama Araştırma Merkezi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1’inci Aşure Günü Etkinliği düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Türkçe, Arapça ve Azerice mersiye okunmasıyla başlayan etkinlikte tiyatro gösterimi yapıldı.
Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, aşurenin ne anlama geldiği konusunda kültürel ve toplumsal bir çabanın olmadığını kaydederek, “Aşure bir yandan hüznü temsil ederken bir yandan kutlu bir başlangıcı bir yeniden var oluşu temsil eder. Yeniden var oluş tam da Hz. Adem’den sonra artık her şeyin yok olacağı yok oluşun yüz tuttuğu Allah’ın iradesiyle her şeyin bir tufan içerisinde yok olmaya yüz tuttuğu bir sırada tekrar geminin kurtulması ve gemideki artan malzemelerle de son olarak öyle bir tablonun ortaya çıkarılması aslında bir başlangıcı yeniden bir doğuşu temsil ediyor” dedi.
Etkinlik, Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere aşure dağıtılmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.