Gaziantep’te STK’lardan 'işçi cinayetleri'nin önlenmesi çağrısı

GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, iş kazaları olarak adlandırılan ancak kendilerinin iş cinayeti olarak tanımladığı kazaların önlenmesi için duyarlı olunması çağrısında bulundu. TMMOB...

03 Mart 2015 Salı 14:18
Gaziantep’te STK’lardan 'işçi cinayetleri'nin önlenmesi çağrısı






GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, iş kazaları olarak adlandırılan ancak kendilerinin iş cinayeti olarak tanımladığı kazaların önlenmesi için duyarlı olunması çağrısında bulundu.
TMMOB Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen ve çeşitli STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan TMMOB Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, 3 Mart 1992'de Zonguldak'ta 263 madencinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. 3 Mart'ın 'İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü’ olarak ilan edildiğini dile getiren Severoğlu, "Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının tamamı önlenebilir iken; gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı birçok insan hayatını kaybetmektedir" dedi.
Türkiye'nin çalışma yaşamı koşulları açısından olağanüstü hassasiyetle üzerine eğilmesi gereken son derece olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğunu ileri süren Severoğlu şöyle konuştu:
"Ülkemiz iş cinayetlerinde, işçi ölümlerinde dünyada en üst sıralarda yer almaktadır. Bu tablo AKP'nin iktidara gelmesiyle daha vahim bir hal almıştır. 2003 yılında günde ortalama 3 işçi yaşamını yitirmekte iken bugün bu sayı 5-7 işçiye çıkmıştır. Ne oldu da bu ölümler katlanarak artmıştır? Yatırım mı yoksa üretim mi artmıştır, ülkemizde artan yalnızca talan, yağma ve işçi ölümleridir. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek için tüm önlemler bir an önce alınmalı; Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurumu oluşturulmalıdır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.