Güneydoğu'da Buruk Bayram (2)

ŞIRNAK VALİSİ: CUMHURİYET'İN 91'İNCİ YILINDA CUDİ DAĞI'NI DELDİK Şırnak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları valilikteki tebriklerin ardından spor salonunda devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:55
Güneydoğu'da Buruk Bayram (2)






ŞIRNAK VALİSİ: CUMHURİYET'İN 91'İNCİ YILINDA CUDİ DAĞI'NI DELDİK
Şırnak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları valilikteki tebriklerin ardından spor salonunda devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardında konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek, Cumhuriyet'in 91'inci yılında Cudi Dağı'nı delerek Van'a ulaşma yolunda önemli adımların atıldığını söyledi. Vali Hasan İpek şöyle dedi:
"Cumhuriyetimizin 91'inci yılında Cudi Dağı'nı delerek, Şırnak'ı duble yollarla İpek Yolu'na bağlayacağız. Ayrıca yine Şırnak-Van arasında geçilmez denilen yerleri aşıp, Van Gölü'ne ulaşacağız. Şerafettin Elçi Havalimanımız ile tüm dünyaya bağlandık. Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu çözüm süreci ile birlikte ülkemizde huzur ortamını amaçlıyoruz. Çözüm sürecinin huzurlu ortamının nimetlerinden tüm Türkiye'de olduğu gibi, Şırnak'ta bizler de en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Bu huzur ortamını yaşamak Şırnak halkı olarak sizlerin de hakkı. İlimizde huzur ortamını oluşturmak ve marjinal grupların neden olduğu, toplumun tamamına yakınının rahatsız olduğu sokak olaylarını bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda en büyük enerjimiz siz Şırnaklıların bize verdiği ve vereceği destek olacaktır. Cumhuriyetin yıl dönümünde tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan düşüncemizden asla taviz vermeden, birlik ve beraberliğimizin en üst noktaya çıkması temennilerimle Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar, muhafaza ve müdafaa edeceğimize söz vererek Cumhuriyet Bayramınız'ı kutluyorum."
Daha sonra öğrencilerin şiir okuması ve çeşitli gösterlirle devam eden törenlere, Vali Hasan İpek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Cumhuriyet Başsavcısı Akif Dönertaş katıldı. Belediyeden hiçbir yetkilinin katılmadığı törenler, askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.


FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.