Kaçak Maden Ocağına 100 Bin Lira Ceza

Murat GÜRBÜZLER/TOMARZA (Kayseri)- KAYSERİ’nin Tomarza ilçesinde kaçak çalıştırıldığı belirlenen maden ocağının faaliyetleri durdurularak, işletme sahibine 100 bin lira para cezası kesildi. Bu yıl Mayıs ayında Soma’daki kömür...

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:00
Kaçak Maden Ocağına 100 Bin Lira Ceza






Murat GÜRBÜZLER/TOMARZA (Kayseri)- KAYSERİ’nin Tomarza ilçesinde kaçak çalıştırıldığı belirlenen maden ocağının faaliyetleri durdurularak, işletme sahibine 100 bin lira para cezası kesildi.
Bu yıl Mayıs ayında Soma’daki kömür ocağında meydana gelen kazada 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi ve geçtiğimiz günlerde Karaman’ın Ermenek ilçesinde bulunan kömür ocağında da 18 işçinin mahsur kalması olaylarının ardından yurt genelindeki maden ocakları sıkı denetim altına alındı. Denetimlerini aralıksız sürdüren Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü, Çevre Koruma Timi ve Tomarza İlçe Jandarma Komutanlığı ortaklaşa yürüttüğü denetimler sonucunda Tomarza Göbü mevkisinde kaçak çalıştırıldığı belirlenen bir maden ocağının tüm faaliyetleri durduruldu. İşletme sahipleri O.T. ile T.T’ye 100 bin lira idari para cezası kesilerek her iki kişi hakkında 'Kaçak maden ocağı işletmesi yapmak' suçundan Tomarza Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü yetkilileri, "Usulsüz çalışan tek bir işletme dahi bırakmayana kadar bu denetimlerimiz aralıksız sürecek. Bunu daha önceden de duyurmuştuk. Tüm bu uyarıları dikkate almayan işletme sahiplerine ciddi idari para cezası kesildi. Umarız bu işletme sahiplerine kesilen ceza ve yapılan adli işlemler, diğer usulsüz çalışan maden işletmelerine bir ders olur ve yasa dışı ocak işletmekten vazgeçerler. Aksi takdirde bu maden ocağına yapılan işlemlerin aynısı diğer usulsüz çalışan maden işletmecilerine uygulanacaktır ve kesinlikle hiçbir konuda taviz verilmeyeceğini de bilmelerini isteriz’’ dediler.

FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.