Kahtalı çiftçilere badem ağacı budama eğitimi verildi

Hacı BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), () - ADIYAMAN Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kahta İlçesi'ndeki çiftçilere uygulamalı badem ağacı budama eğitimi verildi. Kahta'da düzenlenen ve 50 çiftçinin katıldığı eğitimde; Antepfıstığı...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:59
Kahtalı çiftçilere badem ağacı budama eğitimi verildi






Hacı BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), () - ADIYAMAN Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kahta İlçesi'ndeki çiftçilere uygulamalı badem ağacı budama eğitimi verildi.
Kahta'da düzenlenen ve 50 çiftçinin katıldığı eğitimde; Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ajlan Yılmaz, tarafından badem ağacında budamanın nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatıldı.
Eğitime katılan ve burada çiftçilere hitap eden Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, bademi önemsediklerini belirterek, "Ülkemizin badem konusunda dünyada altıncı sırada. Ülkemizin badem ihtiyacının yüzde 60'ı yurt dışında ithal ediliyor. Adıyaman bu bakımda çok önemli bir üretim merkezi konumunda. Son beş yılda Adıyaman'da bademde ciddi bir artış oldu. Şu anda 22 bin dekarda badem üretimi yapıyoruz. Elverişli iklimimizi eğitim ile birleştirerek bademde rekolteyi yükseltebiliriz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.