Maden Faciasında 7 Gözaltında, 1 Kişi Aranıyor

ERMENEK (Karaman, () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Maden Şirketi'ne ait kömür ocağında su baskını sonucu 18 madencinin mahsur kaldığı faciadan 12 gün sonra maden sahipleri ve teknik ekipten...

08 Kasım 2014 Cumartesi 17:07
Maden Faciasında 7 Gözaltında, 1 Kişi Aranıyor






ERMENEK (Karaman, () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Maden Şirketi'ne ait kömür ocağında su baskını sonucu 18 madencinin mahsur kaldığı faciadan 12 gün sonra maden sahipleri ve teknik ekipten haklarında gözaltı kararı verilen 8 kişiden 7'si gözaltına alınarak ifadelerinin alınmasına başlandı. Ocak sahiplerinden 1 kişi de aranıyor.
Maden faciasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren Ermenek Cumhuriyet Savcılığı ocakta mahsur kalan 18 işçiden Karim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cansız bedenlerinin çıkarıldığı perşembe gecesi, sorumluların gözaltına alınması için düğmeye bastı.
Ocağın işletmecisi Has Şekerler Madencilik'in alt ve üst şirketlerinin sahibi 3 kişi ile aralarında müdürlerin de bulunduğu 5 mühendis hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişiler arasında iki dönem Güneyyurt Belediye Başkanı olarak görev yapan ve Ak Parti'den 2009 seçimlerinde aday olup kazanamayan şirket sahibi Saffet Uyar'ın da bulunduğu belirtildi.
Jandarmanın yaptığı eş zamanlı operasyonlarla maden sahiplerinden 2'si ile mühendisler gözaltına alınarak sorgulanmalarına başlandı. Hakkında gözaltı kararı verilen maden sahiplerinden biri ise bulunamadı, hakkında yurt dışını çıkış yasağı konuldu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bugün saat 16.30'da basını bilgilendirme toplantısında gözaltına alınanlarla ilgili soru üzerine, "Sekiz kişi için gözaltı kararı verildi, birine şu anda ulaşılamadığı için yakalama emri çıkartılmış durumda. Ocağın sahibi olan kişi olduğunu sayın başsavcımız söyledi. Diğer 7 kişinin 2'si yine ocağın sahiplerinden. 5 kişi de teknik personel" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.