Obezite mağdurları kahvaltıda bir araya geldi

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - KARADENİZ Obezite Cerrahisi Platformu tarafından obezite nedeniyle ameliyat olanlar için Samsun'da kahvaltı programı düzenlendi. Etkinlikte obezite cerrahisinin estetik operasyon olmadığı, obezitenin bir hastalık...

08 Mart 2015 Pazar 12:26
Obezite mağdurları kahvaltıda bir araya geldi






İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - KARADENİZ Obezite Cerrahisi Platformu tarafından obezite nedeniyle ameliyat olanlar için Samsun'da kahvaltı programı düzenlendi. Etkinlikte obezite cerrahisinin estetik operasyon olmadığı, obezitenin bir hastalık olduğu anlatıldı.
Karadeniz Obezite Cerrahisi Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kahvaltı programı düzenlendi. Programa obezite kişiler ile obezite nedeniyle ameliyat olanlar katıldı. Samsun'da bir otelde düzenlenen etkinlik 'Obezite cerrahisi bir estetik operasyon değildir. Ciddiye alınması gereken bir hastalıktır' sloganı ile gerçekleştirildi. Kahvaltı sonrasında katılımcılara obezite rahatsızlığı ve obezite cerrahisi hakkında bilgi verildi.
Karadeniz Obezite Cerrahisi Platformu Temsilcisi Fatih Torun, obezitenin ciddi bir hastalık olduğunu belirterek, "Obezite cerrahisinin bir estetik operasyon olmadığını insanlara anlatmak ve ses getirmek istiyoruz. Obezite toplumumuzun ciddi bir yarası. Biz de bununla ilgili farkındalık oluşturup mücadele ediyoruz" dedi.
Geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrasında 130 kilodan 2 ayda 86 kiloya düşen 28 yaşındaki Nimet Ayın ise "Mide küçültme ameliyatı olduktan sonra kilo vermeye başladım. Ben obezite hastasıydım. Midem küçültüldü şimdi hem kilo veriyorum hem de çok mutluyum" diye konuştu. Kahvaltı programına 30 kişi katıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.