Toki Konutları Kurayla Teslim Edildi

KARABÜK'ün tarihi ilçesi Safranbolu'da TOKİ tarafından yöresel mimariye uygun olarak yaptırılan 506 konuttan 460'ı, başvuruda bulunan 1134 kişi arasında yapılan kura çekilişi ile hak sahiplerine teslim edildi. 46 konut ise başvuracak engellilere...

06 Kasım 2014 Perşembe 17:32
Toki Konutları Kurayla Teslim Edildi






KARABÜK'ün tarihi ilçesi Safranbolu'da TOKİ tarafından yöresel mimariye uygun olarak yaptırılan 506 konuttan 460'ı, başvuruda bulunan 1134 kişi arasında yapılan kura çekilişi ile hak sahiplerine teslim edildi. 46 konut ise başvuracak engellilere tahsis edilecek.
Yazıköy Köyü'nde, geçen yılın Ekim ayında 'Safranbolu Evi' mimarisine uygun tasarlanan ve temelleri atılan 506 konutun inşaatı tamamlandı. 150 kişilik cami, 24 derslikli ilkokul, alışveriş merkezi ve sosyal alanların da bulunduğu kuntlardan 460'nın teslimi için bugün spor salonunda kura çekilişi yapıldı. Başvuruda bulunan 1134 kişi arasında noter huzurunda yapılan kura çekilişi sonunda konutların sahipleri belirlendi. Kurada ismi çıkanlar, kira öder gibi ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, düşük ve orta gelirlilerin ihtiyacı için tasarlanan, her yönü ile estetik bir görünüme sahip konutların ilçenin tarihi dokusuna uygun olarak yapıldığını söyledi. Aksoy, 506 konuttan 46'sının engellilere tahsis edileceğini, bunun için başvuru süreci olacağını, 46'nın üzerinde başvuru olursa kura çekilişi yapılacağını kaydetti.
Kurada ismi çıkmayanların üzülmemesini isteyen Aksoy, 3-4 ay içinde Kirkille mevkiinde 450 konutluk 3'üncü etap TOKİ projesinin başlayacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.