Yılbaşında kaç gün tatil olacak, kar yağacak mı ?

2015 yılına veda etmeye sayılı günler kala bütün herkesin aklında olan tek soru yılbaşı tatilinin kaç gün olacağı ve yılbaşında kar yağışının olup olmayacağı... Peki yılbaşında kaç gün tatil olacak ? İşte detaylar...

28 Aralık 2015 Pazartesi 11:48
Yılbaşında kaç gün tatil olacak, kar yağacak mı ?






Yılbaşında kaç gün tatil olacak, kar yağacak mı ?

Hükümet tarafından henüz resmi bir açıklama yapmazken yılbaşı tatilinin her sene olduğu gibi bu sene de 31 Aralık Perşembe günü yarım gün 1 Ocak 2016'nın tam gün tatil olacağı konuşuluyor

YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI?

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava vatandaşların merakla beklediği kar yağışı için de müjdeli haber geldi. Yılbaşında soğuk hava yerini kar yağışına bırakacağı belirtildi. 31 Aralık 2015 Perşembe günü merakla kar yağışı gündüz saatlerinde başlayacak.

YILBAŞI NEDİR?

Yılbaşı, herhangi bir takvime göre, içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı anlamına gelmektedir. Dünyada en yaygın olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi ya da yılbaşı akşamı olarak adlandırılmaktadır.

YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

2016 yılına girmemize kısa bir süre kala 31 Aralık Perşembe 2015 yılının son günü olacak. Her yıl geçerli olan uygulamaya göre, 31 Aralık’ın bir sonraki günü olan 1 Ocak tarihi resmi tatil olarak kabul edilecek. 31 Aralık Perşembe ise resmi tatil günü olmadığı için kamu kurum ve özel sektörde iş günü ancak bu tatilin, resmi tatil olmamasına rağmen bu yıl da pek çok iş yerinde 31 Aralık 2015 Perşembe günü öğleden sonra yarım gün izin uygulamasına gidileceği belirtildi. 1 Ocak Cuma gününün tatil olması ile birlikte 31 Aralık 2015 Perşembe gününde yarım gün olmasıyla birlikte tatil sayısı 3.5 güne yükseliyor.

Son Güncelleme: 28.12.2015 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.