''Ahi Evran Üniversitesi tarihten aldığı güçle geleceği kucaklayacak''

19 Temmuz 2011 Salı 22:21
''Ahi Evran Üniversitesi tarihten aldığı güçle geleceği kucaklayacak''







Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, göreve geldikten sonra üniversitenin gelişim sürecini açıkladı. Üniversitede gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri anlatan Rektör Saylam, Ahi Evran Üniversitesi'nin ülke açısından önemine değinerek, Ahi Evran Üniversitesi'ni ülkemiz üniversiteleri içerisinde en üst sıralara taşımayı hedefliyoruz. Bunun içinde tarihten aldığımız gücü kullanacağız. dedi. Üniversitenin ismi hakkında konuşan Rektör Saylam, Ahi Evran isimi tarihte insanlığı kucaklayan ticari ve ahlaki düsturlarını, güven bunalımıyla sarsılan günümüz toplumuyla buluşturma idealidir. Ahiliğe 12. yüzyıldan bu yana ev sahipliği yapan Kırşehir'de, Ahi Evran'ın ismiyle kurulmuş olan bir üniversitenin mensupları olarak tarihin bize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı bu bilinçle, bilgi çağının gereklerini yerine getiren ve Ahiliğin bayraktarlığını yapan bir anlayışla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin bilgi, kültür ve sanatla donanmış bireyler olarak hayata atılmalarını ve yeryüzünü önemseyen bir duyarlılıkla yaşama dokunmalarını ilke edinmiş bulunuyoruz. diye konuştu. Rektör Saylam şehre, ülkeye ve tüm dünyaya evrensel bilimin ışığını yaymak için üniversitenin içinde buluştuğu bilim çağının ötesine taşımak istediklerini anlattı.

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ŞEHİRLE VE HALKLA KENETLENMİŞ DURUMDA

Bulunduğu kentle, çalışanı ve öğrencisiyle kenetlenmiş bir üniversite kimliği oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Rektör Saylam, "Sağlıklı bir toplumu inşa etmenin yolunun; düşünen, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu evrensel ilkelerle üniversitemize ev sahipliği yapan Kırşehirlilerin gurur duyacağı çalışmalara sahip çıkıyoruz. Daha dün gibi bir tarihte, 2006 yılında kurulmuş olan genç; ama tarihe uzanan kökleriyle bilgeliği benimsemiş olan üniversitemiz, kurumsallaşma yolunda büyük aşama kat ediyor. Bunun yanı sıra birçok yeni üniversitenin yaşadığı gibi biz de fiziki sorunlarla mücadele ediyoruz. Öğrencilerimiz için çağdaş öğrenimin kapısı aralayacak yepyeni bir kampus alanı oluşturuyoruz. En kısa süre içinde fiziki engellerini ortadan kaldırmış, on binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan ve bilgi çağına yaraşır çalışmaların yapıldığı bir üniversite olmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz". ifadelerini kullandı. Rektör Saylam Kırşehir'in sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve çözüm arayışlarında öncülük etmeye hazır olduklarını belirtti. Saylam, Kırşehir'i eğitim, kültür ve turizm kenti yapmak için tüm kurumlarım ortaklaşa çalışmalar yapacaklarının açıkladı. Rektör Saylam, ayrıca üniversitede açılacak yeni bölümlerle ilgili de şu açıklamaları yaptı: Kısa vadeli projeler değil, uzun vadeli projeler üzerine çalışıyoruz. Güncelliğini yitirmiş bölümler yerine teknoloji ve bilime uygun bölümleri açacağız. Günü kurtarma amacıyla hareket eden değil çocuklarımıza müreffeh yarınlar hazırlamak amacıyla, üniversitemizi araştıran ve topluma değerler kazandıran bir bilim merkezi haline getireceğiz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.