BAE Dışişleri bakanı Zayed'in, Fahrettin Paşa iftirası

Son islam ordusunun askerlerini arkadan vuran ingiliz yaltakçısı araplar, şimdi de Amerikan yalakılığına soyundu. Osmanlı düşmanı kesilen BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in attığı mesaja tepkiler giderek artıyor.

20 Aralık 2017 Çarşamba 07:01
BAE Dışişleri bakanı Zayed'in, Fahrettin Paşa iftirası






BAE Dışişleri bakanı Zayed'in, Fahrettin Paşa iftirası


İngiliz yalakası atalarının, Arabistan yarım adasında Türk ordusunu arkadan hançerlediğini unutan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in iftira dolu sözlerine tepki yağıyor. İşgalci İngilizlerin altına yatarken "Müslümanlığı" unutan işgalci yalakası Abdullah bin Zayed'in dün sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta, güya Osmanlı Askeri'nin Araplardan el yazması eserleri çaldığını iddia ediyordu. Fotoğrafa tepki gösteren binlerce vatandaş "O dönemde el yazması eser bırakacak Arap mı vardı?" sorusunu Zayed'e yöneltmeyi ihmal etmedi.

İngiliz işgalcilere karşı Medine'de yaptığı destansı savunma tarihe "Medine Müdafası" olarak geçti. Ağır silahlarla bugünkü Arap topraklarını işgal eden İngilizler ile Şerif Hüseyin başta olmak üzere bugün BAE ve Suudi Krallığı'nda halen iktidarı elinde tutan kabilelerin atalarının saldırılarına tam 2 yıl 7 ay bir avuç askerle direndi. Yerel halkın destek verdiği ünlü savunma sırasında Haşimi kabilesinden gelen azgın Arapların yağması yüzünden Medine nüfusunun büyük bölümü şehirden kaçmak zorunda kaldı. Savunma sırasında açlık ve susuzlukla mücadele eden Türk askerleri imzalanan anlaşma ile şehri terk ederken Şerif Hüseyin ve İngilizler tarafından esir alınarak Mısır'a kaçırıldı. Burada 10 bin mehmetçik işkence ile şehit edilirken, 15 bin asker, kamplarda krizol maddesi ile kör edildi.


ATALARI YAĞMALARKEN FAHRETTİN PAŞA KURTARDI


İngiliz askerlerinin önünde, Arabistan çöllerinde terör havası estiren Haşimiler, kendisine  destek vermeyen diğer Arap kabililere ait değerli malları, altın ve paraları yağmalarken, Fahrettin Paşa, kutsal emanetleri tek tek kayıt altına alarak son trenle İstanbul'a ulaştırmayı başardı. İngiliz piçi Zayed'in ataları, Medineli'lerin evlerini soyarken, son İslam ordusu işgalcilerle savaşıyordu.

HAŞİMİLERE İNGİLİZLERDEN UYDURUK SOY AĞACI

Araplar arasında Haşimiler'in gücünü artırmak için, bu kabilenin soyunu Peygamber'e dayandıran sahte ingiliz belgeleri, Arap çöllerinde elden ele dolaştırıldı. Araplar arasında bu yayınların sahte olduğunu ortaya çıkaran çok sayıda aydın kurşuna dizildi. Son dönemde FETÖ'cü artıklarına verdiği destek ile adı sık sık duyulan BAE'nin şimdiki yöneticilerinin aileleri de, Arap ihanetinde aktif rol oynadı.


MUSTAFA KALIN'DAN ANINDAN CEVAP


Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweeti paylaştı. Söz konusu twette "İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu" ifadeleri yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu paylaşıma sert tepki gösterdi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaştı.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı. "1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek , Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu."

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu mesaja çok sert tepki gösterdi. Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed'in, Türkler ve Arapları tekrar karşı karşıya getirmeyi hedefleyen yalan dolu propagandayı retweet etmesi utanç verici. O zamanlar İngiliz planlarına karşı Medine'yi cesurca savunan Fahrettin Paşa idi. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?" ifadelerini kullandı.

FAHREDDİN PAŞA KİMDİR?

Fahreddin Türkkan 1868, Rusçuk'da doğdu. 93 Harbi'nden sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. Mekteb-i Harbiye'yi birincilikle bitirdi. Erkan-ı Harbiye Mektebi'ni bitirdikten sonra 1891 yılında Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle göreve başladı. Balkan Savaşı'nda Çatalca savunmasında ve Edirne'nin geri alınışı'nda görev aldı. 1916 yılında 4. Ordu komutanı Cemal Paşa tarafından Medine'deki Hicaz Kuvve-i Seferiyesi komutanlığına atandı. İngilizlerin desteğinde isyana girişen Şerif Hüseyin ordusuna karşı, kısıtlı imkanlara rağmen yaptığı Medine Müdafaası büyük takdir topladı. 2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası sonrası "Medîne Müdâfii", "Türk Kaplanı", "Çöl Kaplanı", "Medine Kahramanı" lakaplarıyla anıldı.

Medine Kuşatması'ndan sonra savaş esiri olarak önce 27 Ocak 1919 tarihinde Mısır'a daha sonra da 5 Ağustos 1919 tarihinde Malta'ya sürgün edildi. Sürgün sırasında, savaş suçlularını yargılamak üzere İtilaf Devletleri tarafından İstanbul'da kurulan Kürt Nemrut Mustafa Paşa Divan-ı Harbi adı verilen mahkemece ölüme mahkûm edildi. Ancak Ankara Hükümeti'nin gayretleriyle 8 Nisan 1921 tarihinde Malta'dan kurtulduktan sonra Eylül 1921 tarihinde Türk Kurtuluş Savaşı'na katılmak üzere Ankara'ya geldi. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından Güney Cephesi'nde Fransız Ordusu'na karşı savaşan Türk kuvvetlerini birleştirmekle görevlendirildi. Fransızlarla Ankara Antlaşması'nın imzalanmasıyla güneyde savaş sona erince 9 Kasım 1921 tarihinde TBMM tarafından Kabil Büyükelçiliği'ne atandı. Türk-Afgan dostluğunun gelişmesinde önemli rol oynadı.
1936 yılında Ferik korgeneral rütbesi ile ordudan emekli oldu. 22 Kasım 1948 tarihinde bir tren yolculuğu sırasında Eskişehir yakınlarında kalp krizi geçirerek vefat etti. Vasiyeti üzerine Aşiyan Mezarlığına defnedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.