Kazakistan, Özbekistan'dan daha çok doğalgaz alacak

29 Kasım 2012 Perşembe 16:12
Kazakistan, Özbekistan'dan daha çok doğalgaz alacak






ALMATI (CİHAN)- Kazakistan, önümüzdeki yıl Özbekistan'dan alacağı doğalgaz miktarını artırdı.
Kazakistan basınında yer alan haberde, Kazakistan'ın 2013'te Özbekistan'dan alacağı doğal gaz miktarını yaklaşık bir milyar metreküp artırma kararı aldığı belirtildi.
Kazakistan'ın güney eyaletlerine doğal gaz veren Özbekistan'ın, bu yıl 2 milyar metreküp miktarında seyreden doğal gaz miktarını gelecek yıl 3 milyar metreküpe çıkarma konusunda Kazak tarafıyla anlaştığı kaydedildi.
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bir araya gelen iki ülkenin ilgili birim temsilcilerinin Kazakistan'ın gelecek yıl alacağı 3 milyar metreküp doğalgazı satımı konusunda anlaştığı belirtildi.
Kazakistan, Özbekistan'dan alacağı doğal gazın her bin metreküpü için 85 dolar ödeyecek. Fiyatın bu denli düşük olmasının gerekçesi konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Özbekistan'ın, Rusya, Tacikistan ve Kırgızistan'a verdiği doğal gazın her bin metreküpünün fiyatı yaklaşık 300 dolar dolayında seyrediyor.
Yılda ortalama 60 milyar metreküp miktarında doğalgaz üretimi yapan Özbekistan, bunun yaklaşık 20 milyar metreküpünü ihracat ediyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.