Çorum'da sağlık çalışanlarından protesto

ÇORUM’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan doktor ve sağlık çalışanları, Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında öldürülmesini bugün iş bırakarak protesto etti. Türkiye genelinde iş bırakma...

01 Haziran 2015 Pazartesi 12:30
Çorum'da sağlık çalışanlarından protesto






ÇORUM’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan doktor ve sağlık çalışanları, Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında öldürülmesini bugün iş bırakarak protesto etti.
Türkiye genelinde iş bırakma eylemleri ve basın açıklamalarıyla protesto edilen sağlıkta şiddet olayına Çorum'daki sağlık çalışanları da destek verdi. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan doktor ve sağlık çalışanları hastane binası önünde toplandı. Basın açıklamasına Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Sağlık İl Müdürü İsmail Yücel, Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Barış, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sinan Zehir, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı. Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı yaptı. Şiddet olaylarının sağlık çalışanlarını endişeye sevk ettiğini dile getiren Sobacı, şiddetle olaylarına karşı için toplumun desteğini isteyerek, "Şifa sunan ellerin sahipleri her gün yastığa başını koyarken aldığı kararları gözden gerip vicdanını rahatlatmadan gözerini kapatmıyor. Ancak üst üste yaşanan olaylar sağlık çalışanlarını moral ve motivasyonunu tükenme nokrasına getirmiştir. Kin ve nefretle karşımıza çıkana en büyük dersi hepi birlikte verebiliriz. İnsan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp insani duyguları istismar edenlere karşıda tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarını dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.