Hakkari'deki sağlık çalışanları, öldürülen doktor için eylem yaptı

HAKKARİ'deki kamu hastanelerinde görevli 200'e yakın doktor ve sağlık personeli, Opr. Dr. Kamil Furtun'un Samsun'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesini basın açıklaması ve yürüyüş yaparak protesto etti. Samsun Göğüs...

01 Haziran 2015 Pazartesi 12:31
Hakkari'deki sağlık çalışanları, öldürülen doktor için eylem yaptı






HAKKARİ'deki kamu hastanelerinde görevli 200'e yakın doktor ve sağlık personeli, Opr. Dr. Kamil Furtun'un Samsun'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesini basın açıklaması ve yürüyüş yaparak protesto etti.
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli göğüs cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, sağlık camiasını derinden üzdü. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de aralarında Hakkari Sağlık Müdürü Dr. Harun Aşan, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr Ayhan Aşan'ın da bulunduğu 200'e yakın doktor ve sağlık personeli, Samsun'daki silahlı saldırıyı kınadı.
Hakkari Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Sağlık Müdürü Harun Aşan yaptı. Aşan, "Çok kıymetli meslektaşımıza, abimize görevi başında yapılan bu saldırıyı en şiddetli bir şekilde kınadığımızı buradan belirtiyoruz. Bizler bu halka sağlık hizmeti vermeye çalışan, halkın acılarını dindirmeye çalışan sağlık çalışanlarıyız. Bizler, hiç kimsenin kendi egolarını tatmin edeceği sinirlendim, şu oldum, bu oldum' şeklinde hiç bir şekilde bir nedeni kabul etmiyoruz. Bizler, gecesi gündüzü olmayan, hafta sonu olmayan, herhangi bir tatili olmayan sağlık çalışanlarıyız. Çağrıldığında hemen geliriz. Gece vakti olduğunda hastaneye götürülmek istemeyen bir babanın başka bir oğlu için gece uykusundan gelen bir doktoru, bir hemşireyi, bir sağlık çalışanını darp etmesi hele hele maalesef bu menfur olayda olduğu gibi silahla öldürülmesi hiç bir şekilde kabul edilemez" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları ellerindeki,'Şifa veren ele şiddeti kınıyoruz' pankartı taşıyıp Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine kadar yürüdü. Zaman zaman 'Doktorlara uzanan eller kırılsın' sloganları atan sağlık çalışanlarının eylemi hastane binası önünde son buldu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.