Şirin Şinikçi, yazılarıyla iyigunler.net'te

Son 14 yıldır Ankara ve Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarında uzman psikolojik danışman olarak görev yapan Şirin Şinikçi, artık yazılarıyla iyigunler.net'te

15 Ocak 2018 Pazartesi 03:20
Şirin Şinikçi, yazılarıyla iyigunler.net'te






Şirin Şinikçi, yazılarıyla iyigunler.net'te

Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Şirin Şinikçi, ailelere, ebevenlere yol gösteren önerileriyle iyigunler.net yazar kadrosanı katıldı. İlk yazısında çocuklara yönelik sınırlar, evde koyduğumuz kurallar ve özgürlükleri irdeleyen Şirin Şinikçi "Kurallı bir ortamda karakterini nasıl bulacak?" sorusuna cevap arıyor. Son 14 yıldır Ankara ve Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarında uzman psikolojik danışman olarak görev yapan Şirin Şinikçi, tecrübelerini çeşitli uzmanlık eğitimleriyle birleştirerek başta çocuk ve ailelere yönelik olmak üzere bireysel danışmanlıklar vererek kamuoyu, ebeveyenler ve eğitimcilere yönelik seminerler düzenliyor.

ŞİRİN ŞİNİKÇİ'NİN İLK YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Şirin Şinikçi Kimdir?

Şirin Şinikçi 1981 Ankara doğumlu. İlk orta ve lise eğitimini Ankara’da, lisans eğitimimi ise 2003 yılında Fırat Üniversitesinde tamamladı. Stajerliğinin kalkmasıyla birlikte Ankara’ya geri dönerek, sırasıyla Yükselen Koleji, TED Polatlı Koleji ve Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları gibi Ankara’nın en iyi özel okullarında PDR uzmanı (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen) olarak görev yaptı. 2015 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi’nde Psikoloji master eğitimini Gelişimsel Sosyal Psikoloji alanında ‘Ebeveyn Tutumlarının Çocuk Kaygısına Olan Etkisi’ isimli projeyle tamamlayarak psikoloji bilim uzmanı oldu. 2011 – 2013 yılları arasında Pozitif Psikoterapi Derneği’nde Pozitif Psikoterapi temel ve master eğitim programlarına katıldı.

Şirin Şinikçi, 2011 yılında ise Mevlana Üniversitesinin açmış olduğu Aile Danışmanlığı sertifika programına katılarak, Aile Danışmanı ünvanını aldı.

2012 – 2014 yılları arasında Türk Eğitim Derneğinin Psikolojik Danışmanlık ve Rehber Öğretmenlik üst komisyonunda görev yaptı.,

Çalıştığı kurumlar başta olmak üzere birçok farklı etkinlikte ailelere ve kurum çalışanlarına yönelik sayısız seminerler verdi.

2012 yılında Polatlı İlçe halkına yönelik olarak Ana – Baba Okulu isimli sosyal sorumluluk projesini yürüttü.


2015 yılında Osmangazi Üniversitesi 1. Türk Dünyası Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kurultayı’nda sunulmuş ‘Barbie Bebeklerin Çocukların Sosyo – Duygusal Gelişimlerine Etkisi’ isimli ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış akademik çalışması bulunuyor.

Şirin Şinikçi'nin çalışmalarından dolayı başta Türk Eğitim Derneği’nden olmak üzere teşekkür belgelerine sahip.
Birçok radyo ve TV programında uzman konuk olarak yer Şirin Şinikçi Türk Psikologlar Derneği üyesi.

Son Güncelleme: 15.01.2018 01:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.