6 haziran 2021 sabahı Faryab terör saldırıları ile uyandı

Qaysar, Dawlat Abad ve Khowaja Namusa'ya karşı uyuşturulan saldırıların Türklerin yaşadığı Faryab ilinin özellikle baz alınarak yapılması, Devlet tarafından her hangi bir karşı saldırının olmaması ve taktiksek geri çekilme adı altında bölgenin tüm askeri techizat (Tank, top ve çeşitli boyutta silahlar) ile birlikte taliban terör örgütüne bırakılması halk tarafından kuşkuyla izlenmektedir.

Bildiğiniz üzere Faryab İlinde Ashraf Ghani tarafından atanılan puştun valiye karşı medeni itirazlar baş göstermiş ve bu itirazlar sonucu atanan vali başkent Kabile geri dönmek zorunda kalmıştı.

Aradan geçen bir haftalık sürede Faryab ilinde taliban tarafından saldırılar şiddet kazanmış ve buna bağlı olarak Qaysar ve Davlat Abad ilçeleri tamamen Taliban TERÖR örgütünün kontroline geçmiş hem de Güney Türkistan'ın çeşitli sitratejik karakol noktaları Devlet tarafından geri çekilmek süreti ile talibana teslim edilmiştir.

Kabil yönetimi Ashraf Ghani kontrolünde gayri puştun halklara karşı çok faşistçe ve taraflı bir politika izlemekle birlikte çoğu illeri Taliban ve çeşitli terör örgütlerine peşkeş çekmekte buna karşı çıkan yerel halk ve önderlerini çeşitli bahaneler ile aradan çekerek ortamı istilaya hazır hale getirmektedir.

Ashraf Ghani'nin yönetime geçmesinden sonra Afganistan topraklarının çoğu taliban kontrolüne geçmiş buna karşı koyan Türk asıllı komutanlar ya şihit edildi yada çeşitli kumpaslar ile görevden alarak bertaraf eyledi.

Misal olarak dün taliban kontrolüne geçen Qaysar ilçesinin Özbek asıllı komutanı Nizamüddin QAYSARİ devlet yetkilileri tarafından güvenlik toplantısı bahanesi ile Valilik binasına çağrıldıktan sonra tutuklandı, tutuklanmasına mataakiben özel küvvetler tarafından evine ve ona bağlı olan askerlerlere karşı bir operasyon düzenleerek yakaladılar.

Nizamuddin QAYSARİ ve ona bağlı askerleri helikopterlerden aşağı sarkıtarak insanın aklına gelmeyen işkenceler ile  ile kabil'e götürüldüler ve yaklaşık bir sene sonra suçunuz yokmuş denşlerek serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldı ama o gün bügündür Qaysar ilçesi terör ile boğuşuyordu ve son noktayıda dün akşam Devletin Ordusu taktiksel geri çekilme adı altında yüzlerce şehit ve esir bırakarak ilçeyi taliban'a teslim etti.

20,293 km² yüzölçümündeki Faryab vilayetinde son kaybedilen Qaysar ve Dawlat Abad ilçeleri ile birlikte Kabil devletinin kontrolünde sadece Şehir merkezi olan Meymene kalmış durumdadır.

Afganistan'ın kabil dahil tüm şehirlerinin şehir merkezleri hariç geriye kalan ilçe ve köyleri taliban kontrolünde olduğu tüm dünyada bilinmektedir.
Son Okul kapatıldığında,
Son Şehir düştüğünde,
Son Türk öldüründüğünde,
Türkistan'ın istila edildiğini anlayacaksın ama çok geç olacak....
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.