''Dünler unutulur, yarınlar dün olur. Gün, bugündür.''
                                                           Uzaklar Oyunundan

Hayat bu, kimi zaman üzülür, kimi zaman da seviniriz. Hayat yolculuğu uzun, meşakkatli bir yoldur. Bu yol öyle bir yoldur ki, çakıllar, kayalar, sığ sular, derin bataklıklar, tepeler, uçurumlar, çiçekler, fırtınalar...

Böyle bir yolda ilerlemek büyük güç gerektirir. Ya gücüne güvenir yoluna devam edersin, ya da bulduğun en yakın güvenli bir yere çadır kurar, orada hayatını bitirirsin. Bu da bir seçimdir. Böyle bir yolculuğa dayanabilmek ve yola devam edebilmek istiyorsan fırtınayla güneşi birbirine karıştırmamalısın. Her yeni güne ne yaşayacağımızı bilmeden uyanıyoruz. Belki neşedir günümüz, belki hüzün, belki de boş bir gün. Bunu bilmeden uyanırız.

Bazen de yaşlı gözlerle uykuya daldığımızda, pırıl pırıl bir sabaha merhaba deriz. Belki de gece güzel bir peri gözyaşlarımızı silmiş olabilir. İşte bu yeni güne bir şans vermek gerekir. Bir önceki gün yaşadığın fırtınayla, bu yeni gündeki güneşi kapatma. Her yeni günün bir sihri vardır.

Bazı insanlar melankolik doğarlar adeta. Yaşamlarını karamsarlıklar içinde geçirir, negatif enerji saçarlar etrafa. Böyle birini tanıdım ben.

Bir komşumuz vardı. Yaşadığı ufak olumsuzluklar karşısında çok büyük tepkiler verir, yasa girer, agresif halleriyle çevresini de rahatsız ederdi. Onu bu hale getiren olay ise ufacık bir sorundu. Ben o komşumuzu hiç gülerken görmedim. Bu onun yaşama biçimiydi.

Hayatta bazı şeyleri başarmak zordur. Başarıyı sürdürebilmek en zorudur. Buradaki en büyük başarı, yeni başlayan bir güne önyargısız olumlu başlamaktır.

İnsan fırtına yaşıyorsa, onu yargılamadan atlatmaya çalışmalı, güneşli bir havada yürüyorsa, güneşin tadını çıkarmalıdır. Önceki gün yaşadığınız fırtınayı düşünerek güzel anlarınızı kaybetmeyin.
Yaşanan her sorunun sırtınızda bir yük olduğunu düşünün. Günler, haftalar, aylar, hatta yıllar sonra sırtınızdaki yükün ağırlığını bir düşünün.. Taşıyabilecek misiniz? Hayır.
Öyle ise, yapılması gereken sorunlarınızdan tecrübelerinizi ayıklayıp, yola devam etmek. Zor olduğunu biliyorum, ancak seçenekleriniz, siyah ya da beyaz, maalesef gri yok. Başarılı insanların hikayeleri hep bu temellere dayanır.

Benim de yaşadığım fırtınalarım oldu, hatta tisunamiye dönüşen türden. Kendimi acılarımın içine bırakmış, ağlıyor, uyuyor, uyanıp tekrar ağlıyordum. İçimde çığlık atan biri vardı. Her sabah bu şekilde uyanırken tekrar tekrar aynı günü yaşadığımı farkettim. Ama yaşıyordum sorundan ölünmüyordu. Hayatıma haksızlık yaptığımı anladım ve dışarı çıktım. Hayat devam ediyordu. Hayatın hakkını verdim ve yaşamaya devam ettim. Önceleri zor oldu, çünkü sırtımdaki yük çok ağırlaşmıştı. Bir karar aldım, sırtımdaki yükü indirdim, içinden sevgi dolu hayatımı aldım ve yoluma devam ettim. Artık mutluluklarımı hayal kırıklıklarına feda etmiyorum.
''Zaman değişir ama insanlar değişmez; bizden önce yaşamış olanların acıları, zaafları ve zaferleri kendi hayatlarımızın haritasını sunar bize.''


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.