Ekonomi Bakanı Zeybekçi Azerbaycan’da Türk şehitliğini ziyaret etti

Ali KAN/BAKÜ ()- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Resmi Temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’ye geldi. Ziyaret kapsamında Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıt mezarına gül bıraktı...

05 Şubat 2015 Perşembe 11:44
Ekonomi Bakanı Zeybekçi Azerbaycan’da Türk şehitliğini ziyaret etti






Ali KAN/BAKÜ ()- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Resmi Temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’ye geldi.



Ziyaret kapsamında Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıt mezarına gül bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.



Nihat Zeybekçi, daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret etti. Anıtlara çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Zeybekçi daha sonra Türk Şehitliği’ndeki temsili şehit kabirlerine de karanfil bıraktı.



Anıt defterini imzaladıktan sonra kısa bir konuşma yapan Bakan Zeybekçi ,”Aziz şehitlerimiz, kahramanca mücadele edip düşman istilasından kurtardığınız Bakü’de, manevi huzurunuzda bunalmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Sizler ülkemizin en sıkıntılı döneminde kardeşleriniz için canlarınızı seve-seve feda ederek makamların en yücesine eriştiniz. Kahramanca mücadele eden sizler hür ve bağımsız Azerbaycan’da bir millet iki devlet timsalinin en açık örneğisiniz. Sizler sayesinde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik zemini daha da perçinlenmiştir. Sizleri ve dünyanın dört bir yanında yatan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bakan Zeybekçi Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ve Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ile ikili görüşmler gerçekleştirecek.



Bakan Zeybekçi’nin Türk İş adamları ile yuvarlak masa toplantısı yapması bekleniyor.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.