İngiltere’de Yahudi karşıtı suçlar ikiye katlandı

DIŞ HABER - İngiltere’de Yahudi karşıtı suçlar ikiye katlandı Gonca YAĞCI – LONDRA () İngiltere’de Yahudi karşıtı suçların geçen yıl rekor seviyeye ulaştığı açıklandı. BBC’nin İngiltere’de Toplum Güvenliği Kuruluşu’nun...

05 Şubat 2015 Perşembe 16:51
İngiltere’de Yahudi karşıtı suçlar ikiye katlandı






DIŞ HABER - İngiltere’de Yahudi karşıtı suçlar ikiye katlandı Gonca YAĞCI – LONDRA () İngiltere’de Yahudi karşıtı suçların geçen yıl rekor seviyeye ulaştığı açıklandı. BBC’nin İngiltere’de Toplum Güvenliği Kuruluşu’nun hazırladığı rapora dayanarak verdiği habere göre, 2014 yılında Yahudi aleyhtarı olayların sayısı ikiye katlanarak bin 168’e yükseldi. Kuruluş, İngiltere’deki Yahudi toplumu güvenliği ve antisemizmi gözlemliyor. Kuruluş, İngiltere’deki antisemitik olayların artmasında İsrail ve Gazze arasındaki savaşa tepkilerin neden olduğu görüşünde. Rapora göre, antisemitik suçların sayısı, İsrail’in Gazze’yi bombaladığı temmuz ayında en yüksek seviyeye ulaşarak 314’e yükseldi. Raporda suç işleyenlerin yarısına yakınının Filistin veya Gazze’yi neden gösterdiği vurgulandı. Raporda ayrıca en fazla suç artışının yüzde 137 ile Londra’da olduğu, kurbanların çoğunun sözlü şiddete maruz kaldığı veya üzerine beyzbol sopası ya da cam şişe fırlatıldığı ifade edildi. İngiliz Telegraph gazetesinin aktardığına göre, suçların bir kısmı sokaklarda Yahudi çocuklara sözlü taciz, öldürülen Yahudilerle ilgili şakalar ve çok sayıda tehdit ve hakareti içeriyor. 233 suçun da sosyal medya aracılığıyla işlendiği, bunlardan birinin de altında ‘Evet efendim, sen haklıydın’’ yazılı bir Hitler posterinin bulunduğu örneği raporda yer aldı. Raporu değerlendiren İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, yeni rakamların çok endişe verici olduğu vurgulayarak Yahudi liderler ve polisle birlikte çalışarak anti semitizm ile savaşacağını belirtti. İngiltere polisi ise nefret suçunun ‘büyük ölçüde rapor edilmediğine dikkat çekerek kurbanları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.