Bursa'da 'Ev ve Stil Fuarı' açıldı

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa işbirliğinde gerçekleştirilen 'Ev ve Stil Fuarı', kapılarını bugün açtı. Alanında Türkiye’de ilk kez düzenlenen 'Ev ve Stil Fuarı', Tüyap Bursa Uluslararası Fuar...

28 Mayıs 2015 Perşembe 16:01
Bursa'da 'Ev ve Stil Fuarı' açıldı






BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa işbirliğinde gerçekleştirilen 'Ev ve Stil Fuarı', kapılarını bugün açtı.
Alanında Türkiye’de ilk kez düzenlenen 'Ev ve Stil Fuarı', Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından TÜYAP Bursa organizasyonu ile gerçekleştirilen fuar, 31 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak. Ev ve Stil Fuarı’nda ev tekstilinden, mobilyaya, aydınlatmalardan, zücaciyeye, vitrifiye ürünlerinden bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar evin içinde olabilecek her türlü tasarım sergileniyor.
'Hayallerinizdeki evi gerçeğe dönüştürecek her şey bu fuarda' sloganıyla yola çıkan 'Ev ve Stil Fuarı' ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarın Türkiye’de bir benzeri olmadığını söyledi. Burkay, Ev  ve Stil’in direk tüketiciye yönelik bir fuar olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz organizasyonda kısa zamanda ‘ev’ de trend belirleyici olacağız. Fuarla birlikte kentimizin yalnızca sanayi ve ihracatta değil moda ve tasarımda da ne kadar güçlü olduğunu sergiliyoruz. Bursa şehrinin ulusal ve uluslararası arenadaki gücünü gösterecek fuarımızın ekonomiye de büyük katkıları olacak. Çok geç bir zaman değil önümüzdeki yıl eve dair her şeyin yer aldığı fuarımız aracılığıyla perakende sektörüne 2 milyar dolarlık ticari hacim yaratacağız."
MİMAR EŞLİĞİNDE FUAR TURU
Fuarda mimarlar için de özel bir bölüm oluşturulduğunu ifade eden İbrahim Burkay, "Mimarları fuarda tüketicilerle buluşturduk. Ev ve Stil’i gezerek ana stiller, tarzlar hakkında fikir sahibi olan ziyaretçiler, mimarlar bölümüne giderek, seçtiği mimarla birlikte kendi yaşam alanını yeniden kurgulama fırsatı yakalıyor. Böylelikle fuarda amaçladığımız mekanlara özgün bir kimlik kazandırmak, kişiye özel kalıcı bir tarzın oluşturulmasına da yardımcı oluyoruz. Hayal ettiğimiz gibi Ev ve Stil’i modern, inovatif ve stil odaklı bir fuara dönüştürmeyi başardık" diye konuştu.
Burkay, "Türkiye’nin üretim, ticaret ve ihracatına yön veren Bursa’yı fuarcılıkta bir merkez haline getireceğiz. Ev ve Stil Fuarı bu uzun yolculukta ilk durağımız oldu. Yıllık 3 milyar dolar ihracatı olan ve dünya pazarlarından yüzde 5’lik pay alan ev tekstil sektöründe Türkiye’nin kilogram başı ortalama ihracat değeri 1,68 dolarken, ev tekstil sektöründe bu rakamın 11 doları aşıyor" diye konuştu.
'BURSA ÖNEMLİ BİR FUAR KAZANDI'
Fuarda BTSO Başkanı Burkay ile birlikte ziyaretlerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın BTSO öncülüğünde fuarcılıkta büyük bir atılım içinde olduğunu dile getirdi. Karaloğlu, "Bursa, tasarım ve inovasyon alanında bir marka olma yolunda ilerliyor. Kentin tüm dinamikleri fuarcılık çalışmalarına büyük destek veriyor. Evi ile için değişiklik planlayan herkes, Ev ve Stil Fuarına mutlaka gelmelidir. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Bursa ve ülkemiz, BTSO öncüülüğünde önemli bir fuar kazandı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.