FastFood'ta dünya devlerine dönerle meydan okuyoruz

Türk döneri, dünya yemek devleriyle küresel rekabete çıktı. Türkiye'nin ilk hazır döner üreticisi Bereket Döner, dünya devleriyle kıyasıya yarışa hazırlanıyor. Kosova şubesinin ardından Helal Üretim'le hedef küresel döner restorantları zinciri kurmak...

12 Ekim 2016 Çarşamba 00:44
FastFood'ta dünya devlerine dönerle meydan okuyoruz






FastFood'ta dünya devlerine dönerle meydan okuyoruz


Türk dönerinin rekabet gücü küresel zincirlerle daha da pekişiyor. Dünyanın en büyük fastfood zincirlerine alternatif ürünlerle yerli piyasada direnen döner sektörü güçlü markalarla dünyanın önde gelen ülkelerinde bayrak göstermeye başladı. Türkiye’nin en büyük döner üreticisi olarak bilinen Bereket Döner, ISO ikinci 500'deki yükselişinin ardından şimdi de Kosova'da Kosova’da restoran açtı.

TÜRKİYE'NİN İLK HAZIR DÖNER ÜRETİCİSİ

Ülkemizin ilk hazır döner üreticisi olan Bereket Döner, Eylül ayında Kosova’daki restoranı ile,  2016’nın son çeyreğinde ihracatta yeni dönemin startını verdi. Ekim ve Kasım aylarında global arenada büyüme hedeflerini sürdürecek olan Bereket Döner üretim kapasitesini de yükseltti.

HEDEFİMİZ DIŞ PAZAR ÇAPIMIZI BÜYÜTMEK

2014’ün ikinci yarısından bugüne dış pazarda ihracat yaptıkları ülke sayısını 7’ye çıkardıklarını dile getiren Bereket Döner Ceo’su Muhammet  Nezif  Emek,  yeni dönem hedeflerini gerçekleştirerek ISO ilk 500de yer alıp dünya devleri arasına girmeyi istediklerini belirtti. “2019 yılının sonuna kadar yurt dışı şube sayımızı 80’e ulaştıracağız. Bununla birlikte günlük 100 ton üretim kapasitesine ulaşarak;  global yaygınlığımız ve ihracat hacmimiz ile dünya devleri arasında yer almayı amaçlıyoruz.” diyen Emek,  yatırım yapacakları hedef ülkeler arasında; Suudi Arabistan, Balkan ve Körfez ülkeleri ile Avrupa olduğunu belirtti. Helal, güvenli ve hijyenik koşullar ile üretim sağladıkları için Ortadoğu’dan yüksek talep gördüklerini ve önümüzdeki aylarda yeni restoran açılışları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

YÜKSEK KALİTE STANDARDI VE HELAL ÜRETİM

Helal sertifikası bulunan Bereket Döner, hijyenik ve yüksek kalite standardında  gerçekleştirdiği üretim ile dünyada da ilk sıralarda tercih ediliyor. Muhammet Nezif Emek, 2016’nın son çeyreğinde devam eden projelerinden bahsederken,  “Eylül ayında Kosova’da açılan restoranımız, ülkenin en çok tercih edilen ve gözde restoranlarından. Lezzetli ve sağlıklı öğünleri; kaliteli konsept ile geçirmek isteyenlerin uğrak noktası haline geldik. Kasım ayında Mekke’de en büyük Bereket Döner restoranı olacak olan Taif şubemizin açılışı gerçekleşecek. Yıl bitmeden ise Suudi Arabistan’nın başkenti Riyad’da yatırım yaptığımız fabrikamız bölgeye üretim yapmaya başlıyor olacak.” dedi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.