"İnşaat malzemesinde yıllık ihracat 21.3 milyar dolara ulaştı"

İstanbul, 24 Mart () - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, inşaat malzemeleri ihracatının 21.3 milyar dolara ulaşarak, cari açığa yüzde 224 pozitif katkı yaptığına işaret etti. İMSAD'ın...

24 Mart 2015 Salı 12:24






İstanbul, 24 Mart () - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, inşaat malzemeleri ihracatının 21.3 milyar dolara ulaşarak, cari açığa yüzde 224 pozitif katkı yaptığına işaret etti.

İMSAD'ın yayımladığı “30. Yıl” kitabının tanıtımına ilişkin bir açıklama yapan Hinginar,
“1989 yılında 793 milyon dolar olan inşaat malzemesi ihracatımızın toplam ihracat içindeki payı yüzde 14 paya ulaştı" dedi ve ekledi:

“Toplam 52.3 milyar dolar yurt içi pazar büyüklüğü ve cari açığa yüzde 224 pozitif katkısıyla inşaat malzemesi sanayinin bu büyüklüğe ulaşmasında İMSAD, üyeleriyle birlikte bir başarı öyküsüne imza atmıştır. Pazarın 81 lider firması ve alt sektörlerin tamamını kapsayan üye 29 derneğin çatı örgütü olarak İMSAD’ın hedefleri, kurucu üyelerinin vizyonundan aldığı güçle bugün çok daha büyüktür. İnanıyorum ki, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir lokomotif güç oluşturan İMSAD, yeni başarı öykülerine imza atacaktır.”

(FOTOĞRAFLI)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.