Mardan Palace Otel eski sahibine geri döndü

Türkiye'de yapılan en büyük yabancı turizm yatırımlarından biri olan dünyanın sayılı 7 yıldızlı otellerinden Mardan Palace'de hukuk savaşını sahibi Telman Hüseyinov kazandı.

12 Kasım 2016 Cumartesi 03:13
Mardan Palace Otel eski sahibine geri döndü






Mardan Palace Otel eski sahibine geri döndü


Türkiye'nin en büyük turizm yatırımları arasında yer alan Mardan Palace otelindeki yönetim ve finans sorunu aşıldı. Azeri asıllı Rus İşadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan ve 2009 yılının mayıs ayında hizmete açılan 7 yıldızlı lüks otel Halk Bankası ile Garanti Bankası'na olan borçları yüzünden son iki yılda zor günler geçirmişti.
Azerbaycan'da yayın yapan Qafqazinfo haber sitesinden Aysel Kerimova'nın haberine göre, Mardan Palace'nin genel müdürü Çetin Pehlivan "Mahkeme borçların karşılıklı olarak çözümlenmesi yolunda bir karar verdi. Mahkemenin verdiği bu adil karardan sonra yönetim olarak Halk Bank'ın karşı çıkmasına rağmen çözüm için kolları sıvadık" dedi.



1 MİLYAR DOLARA MAL OLMUŞTU

Mardan Palace, Antalya'nın Kundu sahilinde Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan Avrupa'nın 7 yıldızlı en lüks oteli olarak biliniyor. Hizmete açılış tarihi 23 Mayıs 2009. Yaklaşık 1 milyar dolara mal olan otelin açılışına Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ile birlikte Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev gibi devlet adamları da katıldı.

ALTIN RENKLİ KUMLAR MISIR'DAN GETİRİLDİ

Kendi alanında Avrupa'nın en önemli turizm yatırımlarından biri olarak nitelendirilen otelin plajı da dillere destan. Mardan Palace plajı için Mısır'dan 9 bin ton altın rengi kum getirilmiştir. Bu kumlar ayakları yakmaz ve ıslak ayağa yapışmaz. Otelin şarap mahzeninde şişesi 2 bin 120 sterlin olan Château Lafite Rothschild'in 1996 şarapları bulunuyordu.

Mardan Palace 2 Royal Suite, 4 Presidential Suite, 38 Executive Suite, 271 Superior Oda, 62 Premium Oda, 16 Dolmabahçe Deluxe Oda, her biri bünyesinde özel tasarımlı Türk Hamamı bulunduran 38 Grand Hammam Oda, 41 Grand Deluxe Dubleks, 44 Garden Suite, 5 VIP Villa, 3 Grand Junior Suite ve 41 Junior Suite olmak üzere farklı konseptlerde toplam 560 odaya sahiptir. Ayrıca 24 restoranı, amfi tiyatrosu, 1200 kişilik ve 800 kişilik iki balo salonu, 50 ile 150 kişilik farklı seçeneklerde tasarlanmış 17 toplantı salonu ve 18 kişilik sinema salonu ile hizmet vermektedir.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.