Agü’de 'türkiye’nin Kervansarayları' Çaliştayi

KAYSERİ'deki Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), kültürel mirasın sürdürülebilir biçimde korunması ve yönetilmesi amacıyla düzenlenen 'Yol Üzerindeki Kültürel Miras: Türkiye’nin Kervansarayları' başlıklı uluslararası çalıştaya...

22 Ekim 2014 Çarşamba 12:40
Agü’de 'türkiye’nin Kervansarayları' Çaliştayi






KAYSERİ'deki Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), kültürel mirasın sürdürülebilir biçimde korunması ve yönetilmesi amacıyla düzenlenen 'Yol Üzerindeki Kültürel Miras: Türkiye’nin Kervansarayları' başlıklı uluslararası çalıştaya ev sahipliği yapıyor.
Atölye çalışmaları Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Hollanda ve Türkiye’den, mimarlık, arkeoloji, dijital belgeleme, malzeme- koruma, görsel sanatlar, tarih ve sanat tarihi alanlarından 21 araştırmacı ve 15 lisansüstü öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor. Çalıştayda, kervansarayların mimari, tarihi ve arkeolojik bir bakış açısıyla ele alması, kültürel miras konusuna odaklanırken de koruma ve restorasyon sorunlarının, bu yapıların inşa edildikleri kültürel ve tarihi bağlamla ilişkili analizler üzerinden irdelenmesi hedefleniyor. Kervansaray araştırmalarına dair temel bir değerlendirme oluşturmayı hedefleyen AGÜ atölyesi, hem gelecekteki araştırmalara hem de bütüncül ve sürdürülebilir kültürel miras yönetimine yön ve fikir vermeyi amaçlıyor. AGÜ Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı çalıştay, CIERAM (International Organization for the Study of Roads & Caravanserais), Barakat Trust ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor. Çalıştay çıktıları, AGÜ Mimarlık Fakültesi tarafından yayınlanacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.