Bakan Bozkır: Sivil toplum, demokrasinin teminatıdır (2)

'AB SÜRECİNİN FAYDALARINI UNUTMAMAK LAZIM' AB Bakanı Volkan Bozkır, Antalya'da 1500'ün üzerinde sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla 6'ncısı düzenlenen AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin yeni AB Stratejisi Sivil Toplum...

28 Nisan 2015 Salı 15:45
Bakan Bozkır: Sivil toplum, demokrasinin teminatıdır (2)






'AB SÜRECİNİN FAYDALARINI UNUTMAMAK LAZIM'
AB Bakanı Volkan Bozkır, Antalya'da 1500'ün üzerinde sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla 6'ncısı düzenlenen AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin yeni AB Stratejisi Sivil Toplum Diyalog Toplantısı'na katıldı. Bozkır'a Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan eşlik etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bozkır, Türkiye'nin AB sürecinin birçok kazanımların sağlanmasında etkili olduğunu söyledi. Sürecin 50 yıldır devam ediyor olmasının kafalarda soru işaretlerine neden olabileceğini kaydeden Bakan Bozkır, "Ama bu sürecin Türkiye'ye kazandırdığı faydaları hiç bir zaman unutmamakta fayda var" dedi.
Türkiye'nin son 10 yılda 2 bin reform yasası geçirdiğini anlatan Bakan Bozkır, "Yeni bir medeni kanunumuz, yeni bir ticaret kanunumuz, borçlar kanunumuz, ceza kanunumuz, YÖK kanununun değiştirilmesi, anayasanın birçok maddesinin değiştirilmesi, kadın- erkek eşitliği kavramının girmesi, idam cezasının kalkması dahil olmak üzere Türkiye gerçekten demokraside çok önemli adımları, AB süreci kelimesinin sayesinde atabilmiştir" diye konuştu.
AMAÇ YAŞAM SEVİYESİNİ ARTIRMAK
Türkiye'nin AB projeleri için elinde 4.5 milyar euro'luk bir kaynak bulunduğuna dikkat çeken Bakan Bozkır, "Ama bunların projelendirilip, bir proje şeklinde sunulup, o projeler çerçevesinde alınması gerekiyor. Herkesin buluşları, projeleri var ama bunların bir format içinde sunulması, bilinmesi gerekiyor. Buna göre yönlendirilmesi gerekiyor" dedi. Bakan Bozkır, bu projelerle esas amacın Türk insanının yaşam seviyesini artırmak, çok daha iyi bir dünyaya sevk etmek, gıda, çevre, eğitimde, AB standartlarının kapsadığı tüm alanlarda, günlük yaşamda hissedilen bir değişimi sağlamak olduğunu dile getirdi.
AB Bakanı Volkan Bozkır'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.