Bu insanlar kan ile besleniyor

Dünya'nın bazı bölgelerinde hem ritüel hemde kendine alışkanlık edinmiş bazı insanlar kan içerek yaşamlarını sürdüyor. Bilim insanları ise bu durumun nedeni'ni ve prikolojik analizlerini araştıryor ancak hala bir sonuca ulaşamadılar.

24 Ekim 2015 Cumartesi 10:23
Bu insanlar kan ile besleniyor






Bu insanlar kan ile besleniyor

Dünya'nın bazı bölgelerinde hem ritüel hemde kendine alışkanlık edinmiş bazı insanlar kan içerek yaşamlarını sürdüyor. Bilim insanları ise bu durumun nedeni'ni
ve prikolojik analizlerini araştıryor ancak hala bir sonuca ulaşamadılar.

kan, vampir, beslenme, ritüel, bilim adamı

Louisiana Devlet Üniversitei’nde araştırmacı olan John Edgar Browning New Orleans’taki “gerçek vampir” topluluğu üzerine araştırma yapıyor.
İnsanların kan emme alışkanlıkları dinsel bir ritüel mi yoksa fetiş mi diye sorguluyor. İşe başlamadan önce bu vampir insanların gerçekle kurgu arasındaki çizgiyi karıştırdığını ve fazla vampir romanı okuduklarını düşünüyordu.

Fakat işin içine girdikçe fikri değişti. Bu insanların çoğu ne paranormal olaylara inanıyor, ne Drakula hayranlığı yapıyor, ne de psikolojik sorunlar sergiliyordu.
Tersine yorgunluk, baş ağrısı ve bıçak saplanırcasına bir mide ağrısına yol açan ilginç bir sağlık sorunundan mustarip bu insanlar bu sorunlarını ancak insan kanı içerek giderebildiklerine inanıyordu.

“Sadece ABD’de bunu yapan binlerce insan var ve bunun bir rastlantı ya da geçici bir heves için olduğunu sanmıyorum” diyor Browning.

Vampir toplulukları

Bugün bu insanlara şüpheli gözle bakılıyor. Ama tarihte insan kanının ilaç olarak görüldüğü dönemler vardı.15. yüzyılda Papa 8. Innocentius ölüm döşeğinde iken onu iyileştirmek umuduyla üç genç erkeğin ölünceye kadar kanı akıtılıp daha sıcakken ona içirildiği biliniyor.
Son Güncelleme: 24.10.2015 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.