Çanakkale'de 'Milli İttifak'ın bayrak ipleri kesildi

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de, Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) il başkanlıklarına astıkları parti bayraklarının ipleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. CHP'li Çanakkale Belediyesi'ni...

12 Mayıs 2015 Salı 15:40
Çanakkale'de 'Milli İttifak'ın bayrak ipleri kesildi






Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de, Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) il başkanlıklarına astıkları parti bayraklarının ipleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. CHP'li Çanakkale Belediyesi'ni suçlayan Saadet Partisi İl Seçim Koordinasyon Başkanı Süleyman Saçıkara, özür dilenmemesi durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.
SP ile BBP'nin yaklaşık 30 metre mesafeyle il başkanlıklarının bulunduğu Demircioğlu Caddesi'ndeki parti binalarına astıkları bayrakların ipi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. Sabah il başkanlığına gelen her iki partinin de görevlileri, yere düşen bayrakları gördü.
Tepki gösteren SP İl Seçim Koordinasyon Başkanı Süleyman Saçıkara, parti binasında basın toplantısı düzenledi. CHP'li Çanakkale Belediyesi'nin görevlilerince iplerin kesildiğini önü süren Saçıkara, Büyük Birlik Partisi ile oluşturdukları Milli İttifak'ın birilerini rahatsız ettiğini söyledi.
Özür dilememesi durumunda konuyu yargıya taşıyacakları söyleyen Saçıkara, sözlerine şöyle devam etti:
"Bir hafta 10 gündür bayraklarımız asılıydı. Yüksek Seçim Kurulu bu konuda il seçim koordinasyon kurulu da bu konuda bilgisi dahilinde il binalarımıza, seçim karargah binalarımızın 100 metre etrafını süsleyebiliriz. Dolayısıyla bunu bu gece belediye yetkilileri tarafından CHP'nin bayrakları kesilirken, bizim bayraklarımızın da kesildiğini, onlar tarafından kesildiğini iddia ediyoruz. Ben kendileri ile de görüştüm bu konuyu. 'Biz kesmedik' dediler. Ama kimin kestiğini, bize herhangi bir şey söylemediler. İşte bizim Milli İttifak'ın ne kadar birilerinin gözüne battığı, ne kadar birilerinin zoruna gittiğini belli oluyor. Bize bu bayraklar çocuklarımızın süt parasıyla yapılıp buralara takılıyor. Biz herhangi bir yerden herhangi bir patrondan herhangi bir kuruluştan, herhangi bir veya hazineden yardım almadığımız, kendi imkanlarımızla yaptığımız bayraklarımızın peşinde olacağız. Bunu sonuna kadar götüreceğiz. BBP'nin ve Saadet Partisi'nin bayrakları zaten il başkanlıklarımız yakın birbirine, ikisinin de bayrakları kesilmiş durumda" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.