Denizli'de memurlar bordro yaktı

DENİZLİ'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların üyesi olan memurlar, enflasyon farkının ücretlere tam olarak yansıtılmadığı gerekçesiyle Vergi Dairesi Başkanlığı önünde maaş bordrolarını yaktı....

15 Temmuz 2015 Çarşamba 16:49
Denizli'de memurlar bordro yaktı






DENİZLİ'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların üyesi olan memurlar, enflasyon farkının ücretlere tam olarak yansıtılmadığı gerekçesiyle Vergi Dairesi Başkanlığı önünde maaş bordrolarını yaktı.
KESK'e bağlı sendikaların üyesi olan memurlar, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı eylemde grup adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, yıllık enflasyon farkının bordrolara yansıtılmadığını belirterek, "Yaptığımız hesaplara göre, kamu emekçilerinin enflasyon farkı ve yaptığı işe göre aldığı taban aylık katsayısına bağlı ödeme tutarında yaşadığı kayıp ortalama bir maaş tutarındadır. Kısacası kamu emekçileri 2014 yılında 12 ay çalışıp 11 aylık maaş almışlardır. Bir ay angarya çalışmışlardır. Kamu emekçilerinin emeğini ve alın terini mücadelesini her platformda sürdüreceğiz. İnsanca yaşam ve insanca çalışma için sürdürdüğümüz mücadelemizin talepleri sadece KESK'in değil, tüm kamu emekçilerinin talebidir. Gelin talepler için mücadeleyi birlikte yükseltelim. Emeğimizi, alın terimizi gasp etmek isteyenlere karşı omuz omuza birlikte olalım" dedi.
Basın açıklamasının ardından memurlar maaş bordrolarını yaktı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.