Engelli çocukların rafting heyecanı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE Rafting İl Temsilciliği'nin organizasyonu ile engelli çocuklar Melen Çayı'nda rafting yapmanın heyecanını yaşadılar. Düzce Rafting İl Temsilciliği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tekirdağ'da bulunan...

21 Mayıs 2015 Perşembe 15:58
Engelli çocukların rafting heyecanı






Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE Rafting İl Temsilciliği'nin organizasyonu ile engelli çocuklar Melen Çayı'nda rafting yapmanın heyecanını yaşadılar.
Düzce Rafting İl Temsilciliği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tekirdağ'da bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 16 çocuğu rafting sporu ile tanıştırdı. Görme, işitme, bedensel engelli ve down sendromlu çocuklar Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nden geçen Melen Çayı'nda ilk kez rafting yaptılar. Sporcular tarafından botlara bindirilen engelli çocuklar yanlarındaki sporcuların talimatlarını uyarak kürek çekip, rafting yapmanın heyecanını yaşadılar.
Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil rafting sporunun herkes tarafından yapılabileceğini gösterecek bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını belirterek, "Melen Çayı, Türkiye'de eşi olmayan bir parkur. Riski oldukça az, ancak heyecanı oldukça fazla. Her parkurun sonunda bir dinlenme yeri var. Raftingimizi yaptık ve bir kazaya neden olmadan parkur bitti. Bu sporun herkes tarafından yapılabilir olduğunu anlattık" dedi.
Rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Hanife Çiloğlu ise çocukların ailelerinden uzak yapılan etkinliklerde cesaret kazandığını söyleyerek, "Çocuklarımız bağımsız hayat becerilerini gerçekleştirmekte zorlanıyorlar. Bu spor en çok onların öz güvenlerini geliştiriyor. Çocuklara daha önce traking yaptırdık. Sinemalara götürüyoruz. Çocuklarımıza aileleri olmadan bir etkinlik yaptırmak için uğraşıyoruz. Aileler çocuklarını topluma çıkarsınlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.