Engelli iş ilanlarında teknoloji ilk sırada

Engelli bireylere yönelik iş ilanlarına ilişkin verilere göre, en çok ilan yayınlayan sektörlerde ilk sırada bilgisayar, bilişim teknolojileri ve internet alanlarından oluşan teknoloji sektörü geliyor. Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, “engelsiz.eleman.net” adresinde hizmet veren site ile engelli bireylerin istihdama katılımına destek olduklarını açıkladı.

07 Aralık 2015 Pazartesi 15:23
Engelli iş ilanlarında teknoloji ilk sırada






Engelli bireylerin istihdama katılmasının önemine dikkat çeken Ünsal, konu ile ilgili verileri açıkladı. Ara kademe ve mavi yaka pozisyonlarda lider insan kaynakları platformu konumunda bulunan Eleman.net’in verilerine göre, engellilere yönelik iş ilanlarında bilgisayar, BT ve internet alanları yüzde 12 ile ilk sırada geliyor. Gıda, inşaat, restorancılık ve hizmet sektörleri de en çok ilan yayınlayan sektörlerde ilk beşte yer alıyor.

Engellilere yönelik ilanların bölüm bazındaki dağılımına bakıldığında, çağrı merkezi ve satış bölümlerinin bu alanın lokomotifleri olduğu görülüyor. Bu iki bölümü üretim, temizlik ve pazarlama takip ediyor. Eleman.net’in verileri, işgücüne katılmaya hazır engelli adayların yaş dağılımlarında son derece çarpıcı bir tabloya ışık tutuyor. Buna göre, adayların yaklaşık yüzde 80’i, iş hayatında en verimli yaş aralığı olarak da ifade edilebilecek 26-40 yaş aralığında bulunuyor. Cinsiyet dağılımında ise kadın adaylar yüzde 70’i aşan oran ile dikkat çekiyor.

Engelli adayların il dağılımında Kocaeli yüzde 38’e yaklaşan oranı ile ilk sırada yer alırken, Kocaeli’ni Antalya, Konya, İstanbul ve Diyarbakır takip ediyor. Adayların eğitim durumlarında ise lisenin yüzde 45’lik oranını yüzde 22,8’le ilköğretim ve yüzde 16,6 ile yüksekokul izliyor.


Engelli İlanlarının Sektör Dağılımı

Bilgisayar / BT / Internet: %12.04
Gıda: %8.52
İnşaat: %5.51
Restorancılık: %4.85
Hizmet: %4.68
Tekstil: %4.51
İmalat: %4.35
Elektrik ve Elektronik:%4.35
Reklamcılık : %3.68
Turizm: %3.68

Son Güncelleme: 07.12.2015 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.