Kayseri'de Yaban Domuzları Çiftçiye Zarar Veriyor

Murat GÜRBÜZLER/TOMARZA (Kayseri), () - KAYSERİ’nin Tomarza İlçesi'nde, çiftçiler tarım ürünlerine zarar veren yaban domuzları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. İlçe merkezinde ve ilçeye bağlı mahallelerde sürüler...

04 Kasım 2014 Salı 09:40
Kayseri'de Yaban Domuzları Çiftçiye Zarar Veriyor






Murat GÜRBÜZLER/TOMARZA (Kayseri), () - KAYSERİ’nin Tomarza İlçesi'nde, çiftçiler tarım ürünlerine zarar veren yaban domuzları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.
İlçe merkezinde ve ilçeye bağlı mahallelerde sürüler halinde gezen yaban domuzlarının, tarım ürünlerine ciddi boyutta zarar verdikleri belirtildi. Yaban domuzlarıyla baş edebilmek için silah kullanmak zorunda kaldıklarını dile getiren Tomarzalı çiftçiler, "Bizler her ne kadar yabani domuzları etkisiz hale getirmeye çalışsak da bir noktadan sonra bizler de başarısız oluyoruz. Aç kalan yabani domuzlar, ölümü de göze olarak tarlalarımıza, bahçelerimize saldırırcasına ürünlerimize zarar veriyorlar. Genellikle sürü halinde gezdikleri için silahla bile sadece bir veya iki domuzu etkisiz hale getirebiliyoruz. Sürünün büyük bölümü silah sesinden ürküp hızla başka bölgelere kaçıyor. Yetkililerin, yabani domuzlarla mücadelede bizlere yardımcı olmalarını umut ediyoruz" dediler.
Yaban domuzlarının insanlara da zarara vermesinden korktuklarını belirten çiftçiler, önlem alınmasın istedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.