KPSS soru hırsızları yurt dışına kaçmış!

Soruları çaldılar, kendi yandaşlarına dağıttılar. ÖSYM tarihinde en yüksek başarıyı elde eden yandaşları çoktan kamu kurumlarında işe yerleştirildi. Aralarında rekortmen karı-kocalar, akrabalar vardı.

13 Nisan 2015 Pazartesi 19:39
KPSS soru hırsızları yurt dışına kaçmış!






KPSS soru hırsızları yurt dışına kaçmış!

Türkiye'yi sarsan KPSS 2010 skandalının flaş isimleri hakkında çıkarılan tutuklama kararı acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Türkiye'nin sınav rekortmeni karı kocaların da aralarında bulunduğu soru hırsızları birer ikişer yurt dışına kaçmış.

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin 23 Mart 2015'te düzenlenen operasyonu önceden haber alan 11 zanlının yurt dışına çıktığı belirlendi. Aralarında soruları ÖSYM dışına çıkartan uzmanın da yer aldığı zanlılar, kendi yandaşlarına KPSS'yi adeta peşkeş çekerek yüzbinlerce öğretmen adayanın hayatını karartmıştı.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmanın zanlılarından 11'inin yurt dışına kaçtığı belirlendi. Operasyon düzenleneceğine yönelik bilgiyi önceden edinen zanlılara bu bilginin "paralel yapı mensupları" tarafından verildiği kaydedildi. Operasyon bilgisini bu şekilde öğrenen zanlıların kısa süre içinde Türkiye'yi terk ettikleri belirtildi.

SORULAR NASIL DAĞITILDI?

KPSS sorularının çalınmasında "kilit" konumda oldukları belirtilen 11 zanlıdan 8'i Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıktı. Zanlılar arasında yer alan S.A. 22 Eylül 2014, H.S. 22 Kasım 2014, B.K. 5 Aralık 2014, C.K. 4 Aralık 2014, H.Ş. 5 Aralık 2014, İ.T ve Z.T. ile A.F.Y'nin 9 Şubat 2015'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, M.A'nın ise 22 Şubat 2015'te Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı anlaşıldı. Zanlılar arasında yer alan F.Ö. ve Ş.A.T'nin ise yurt dışına çıkış tarihleri belirlenemedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, 2010'da düzenlenen KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatmış, 23 Mart 2015'te 14 ili kapsayan operasyonlarda 62 kişi gözaltına alınmıştı.
Son Güncelleme: 13.04.2015 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.