Malatya Belediyesi mahalle yollarını rüşvetle mi yapıyor?

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Altunlu Mahallesi sakinleri oldukça dertli. 800 metrelik yolun yapımı için belediye yetkililerinin kendilerinden para istediğini iddia ediyorlar.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 09:12
Malatya Belediyesi mahalle yollarını rüşvetle mi yapıyor?






Malatya Belediyesi mahalle yollarını rüşvetle mi yapıyor?


Büyükşehir yasasının ardından merkezlere bağlanan beldeler mahalle olunca götürülen hizmetin kalitesi düştü, hatta çoğu mahalle hizmet alamaz oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Altunlu Mahallesi de bunlandan biri. Mahalle içerisinde üretim yapan tavuk çiftliklerinin olduğu bölgede 800 metrelik yolun yapımı için vatandaşlardan 'Yemek parası' istendiği iddia ediliyor.

Akçadağ'da yayın hayatına başlayan akcadagpostasi.com sitesinde yer alan habere göre vahim iddialar var. Belediye ekiplerinin işini kolaylaştırmak isteyen vatandaşlar kendileri tarafından sağlanan malzemeleri de yolun etrafında hazır etmiş, ancak ne gelen var ne de giden..

İŞTE O HABER;


Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesine bağlı Yol Yapım ve Asfalt birimleri bir yıldır 800 metrelik yolu yapmıyor. İki tane tavuk çiftliği ve 8 adet konut bulunan yol, kışa kadar yapılmazsa Banvit arabaları göndermeyeceğinden tesisler kapanacak. Devletin 1.500.000 TL hibe desteğiyle yaklaşık 4.000.000 TL yatırım çürüyecek ve 20’ye yakın çalışan işsiz kalacak.

Neden Yapılmıyor?

Rüşvet vermediklerinden mi?


Altunlu mahallesinde yaptığımız kısa gezinti sonrasında her şey çıplak gözle kendini gösteriyor. Tek bir konutun yolu dahi yapılmış, hatta isteyene istediği kadar malzeme de verilmiş. Evlerin etrafında yığınla kum, mucur var. Köylüler kamyonun tarifesi var; ne kadar veriyorsun o kadar geliyor.

Emekli öğretmen olduğunu öğrendiğimiz bir vatandaşın evinin kısacık yolu çamur içerisinde, rüşvet vermediği için. Tabii ekipler çiftliklerden okkalı ücret alamadıklarından 8 adet konutun yolu da yapılmamış.

Rüşvet dediğimiz 200 lira konut başına muhtarın toplayıp ekiplere verdiği yaklaşık 15.000 TL haricinde ki para.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.