UŞAK ADLİYESİ ÖNÜNDE '14 ARALIK' NÖBETİ

UŞAK Adliyesi önünde toplanan bir grup, '14 Aralık Operasyonu' kapsamındaki gözaltıları protesto etti. Adliyesi binası önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile 'Basına Darbe', 'Medyayı Karartma', 'Demokrasiden...

16 Aralık 2014 Salı 15:44
UŞAK ADLİYESİ ÖNÜNDE '14 ARALIK' NÖBETİ






UŞAK Adliyesi önünde toplanan bir grup, '14 Aralık Operasyonu' kapsamındaki gözaltıları protesto etti.
Adliyesi binası önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile 'Basına Darbe', 'Medyayı Karartma', 'Demokrasiden Geri Dönüş Olmaz' yazılı dövizler taşıdı. Sık sık 'Özgür Basın Susturulamaz' sloganı atan grup, operasyon kapsamındaki gözaltına almaları protesto ederek demokrasi nöbetinin devam edeceğini duyurdu. Kuran-ı Kerim okuyan grup adına basın açıklamasını emekli öğretmen Halil Bayrak yaptı. Gözaltıları kınadıklarını belirten Bayrak, "Bu yaşananlar basına ve insan haklarına vurulan bir darbedir. Özgürlüklerin kısıtlanmasıdır ve basın mensuplarına bir gözdağıdır. Gözaltındakiler bir günde nasıl makul şüpheli haline gelir, bugüne kadar hukuk dışı bir şey yoktu şimdi mi ortaya çıktı? Türkiye'de baskı altında olmayan, özgür düşündüğünü söyleyen basın var mı? Şunu bilsinler ki Türkiye'de basın susmaz, medya susmaz, herkes sussa Türk Milleti olarak biz susmayız" dedi.
Sloganlar atan grup döktürülen lokmanın ardından, demokrasi nöbetinin yarın da devam edeceğini açıklayarak olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.