VALİ ŞAHİN SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ

  İSTANBUL, () İSTANBUL Valiliği,  Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlıkllı  beslenmeye ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla Florya sahilindeki yürüyüş düzenledi. Etkinliğe İstanbul Valisi...

28 Aralık 2014 Pazar 15:35
VALİ ŞAHİN SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ






 

İSTANBUL, () İSTANBUL Valiliği,  Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlıkllı  beslenmeye ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla Florya sahilindeki yürüyüş düzenledi. Etkinliğe İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce ile beraber çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, şehir yaşamının getirdiği obezite ve sağlıksız yaşamın son yıllarda insanların sağlığına olan zararlarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığımız, insan sağlığını olumsuz etkileyen bu sorunlar karşısında toplumun sağlığını korumak için birbirinden başarılı farkındalık projelerine imza atıyor. Asıl amaç, haftada ya da ayda bir spor faaliyetinde bulunmak değil, sporu bir yaşam tarzı haline getirmektir. Biz de bugün burada arkadaşlarımızla beraber vatandaşlarımıza bu mesajı vermek için yürüyoruz. Ben tüm vatandaşlarımıza, sporseverlerimize ve bu sorunun farkında olanlara yeni yılda daha sağlıklı ve hareketli bir yaşam diliyorum. Daha çok yürüyen, spor yapan ve sağlığına dikkat eden bir toplum olma yolunda attığımız adımların yeni yılda fayda sağlamasını temenni ediyorum."

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilen 2014 yılının son günlerinde, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği bu  etkinliğin teması; "Sağlık İçin Hareket Et".  Sağlık Bakanlığı'nın toplumda obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak, dengeli beslenmeye ve düzenli fiziksel aktivitede bulunmaya teşvikte bulunmak ve bu sayede daha sağlıklı bir topluma kavuşmak amacıyla  düzenlediği etkinlikler "Sağlıklı Yaşam ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında gerçekleştiriliyor.

(FOTOĞRAF)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.