Yalova'da kitap okuma etkinliği

KÜTÜPHANELER Haftası nedeniyle tüm Türkiye'de eş zamanlı yapılan organizasyonla Yalova’da öğrenciler ile protokol üyeleri sokakta kitap okudu. Toplumda kitap okuma alışkınlığına dikkat çekmek amacıyla ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’...

01 Nisan 2015 Çarşamba 16:28
Yalova'da kitap okuma etkinliği






KÜTÜPHANELER Haftası nedeniyle tüm Türkiye'de eş zamanlı yapılan organizasyonla Yalova’da öğrenciler ile protokol üyeleri sokakta kitap okudu.
Toplumda kitap okuma alışkınlığına dikkat çekmek amacıyla ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ isimli bir organizasyon gerçekleştirildi. Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı yapılan etkinlikte Yalova’da öğrenciler ve protokol mensupları kitap okudu. Etkinliğe Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin de katılarak tam destek verdi.
İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlik Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Onlarca kişinin katıldığı etkinlikle ilgili bilgi veren Kütüphane Müdürü Gülfem Öztin, “Toplumda okuma alışkanlığını kazandırmak için böyle bir etkinliği başlattık. Kitap okuma alışkanlığı yoksa toplumda saygı, sevgi duyguları da eksik kalıyor. Bu etkinliği zaman zaman yaparak okumanın önemini anlatacağız” dedi.
"KİTAP OKUMA ORANI DÜŞÜK"
Vali Cebiroğlu da, ülkemizde kitap okuma alışkanlığının düşük olduğunu belirterek, "Okuyan kişi kültürlü insandır. Geleceğe, ülkeye ve kendisine çok büyük katkıda bulunabilecek insandır. Ne kadar çok kitap okursak o kadar geleceğimizin parlak olacağını ve geleceğimize güven duyabileceğimizi bilmeliyiz ancak Türkiye’de ne yazık ki kitap okuma oranı çok düşük. İnşallah böyle etkinliklerle gelecekte daha çok kitap okuyacağız. Böylece hem yazarlar, hem okurlar, hem de ülke mutlu olacak” diye konuştu.
Etkinliğin ardından katılanlara kitap ve kalem hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.