10 araçlık Türk Askeri konvoyu Musul'dan ayrıldı

Ankara ile Bağdat arasında krize neden olan ve BM Güvenlik Konseyi'ne kadar taşınan Beşika Askeri kampındaki Türk askeri sayısı yeniden düzenleniyor. Ankara Irak sınırında bekleyen tankları ise bilinmeyen bir bölgeye gönderdi.

14 Aralık 2015 Pazartesi 11:15
10 araçlık Türk Askeri konvoyu Musul'dan ayrıldı






10 araçlık Türk Askeri konvoyu Musul'dan ayrıldı

Irak ile Türkiye'nin arasında krize neden olan Beşika Kampı içindeki Türk askeri sayısı yeniden düzenleniyor. 10 araçlık bir askeri konvoy sabah erken saatlerinde Irak içinde başka bir kampa geçerken, sınırda bekleyen Tanklar için de hareket emri verildi. Başika'daki Türk askerlerinin bir bölümü kamptan ayrıldığı haberleri üzerine Ankara yeni bir düzenlemeye gittiğinin ilk sinyallerini verdi. Tamamı zırhlı kirpilerden oluşan 10 araçlık askeri konvoy Irak'ın kuzeyindeki bir bölgeye intikal etti.

Irak'ta Başika bölgesindeki konuşlu Türk askeri unsurlarından bir kısmının, yeni bir düzenleme kapsamında Irak'ın kuzeyine intikal ettiği öğrenildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul'daki Başika bölgesinde konuşlu Türk askeri unsurlarından bir kısmı, aralarında tankların da bulunduğu 10-12 araçlık konvoyla yeni bir düzenleme kapsamında Irak'ın kuzeyine intikal etti.

Musul'da son durum, Musul'da kaç Türk askeri var? Beşika Kampı
Son Güncelleme: 14.12.2015 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.