Almanya Başbakan Merkel, kendi seçim bölgesinde oy kaybediyor

22 Ağustos 2011 Pazartesi 18:53
Almanya Başbakan Merkel, kendi seçim bölgesinde oy kaybediyor






HAMBURG (CİHAN)- Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de seçim bölgesi olan ve göçmenlerin en az yaşadığı eyaletlerden biri olan Mecklenburg Vorpommern eyaletinde Eyalet Parlamentosu seçimlerine iki hafta kala partisi CDU'nun oyları düşüşe geçti. Eyaletin Rügen kentinde ise CDU eyalet milletvekili ve direk adayı Udo Timm'in ani ölümü üzerine seçim ileri bir tarihe ertelendi.Almanya Başbakan Angela Merkel'in de seçim bölgesi olan Mecklenburg Vorpommern eyaletinde 4 Eylül tarihinde yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimleri için geri sayım başladı. Şu anda Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden (CDU) oluşan koalisyon hükümeti tarafından yönetilen eyalette son anketlere göre SPD oylarını yüzde 37'ye çıkarırken, CDU oylarında yüzde iki oranında gerileme yaşandı. SPD, yüzde 17 oranında oy almasının beklendiği eyalette koalisyon kapısını açık bıraktı. Yüzde 7 oy ile ilk kez meclise girmesi beklenen Yeşiller ise SPD ile koalisyon yapabileceklerinin sinyalini vermeye başladı. Seçim çalışmalarına katılan Yeşiller Eş Başkanı Claudia Roth eyalette kırmızı yeşil hükümetin olabileceğine işaret etti. Anketlerde şu anda mecliste temsil edilen Hür Demokrat Parti (FDP) ve aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) oyları ise yeniden meclise girmek için yeterli değil. FDP'nin kesin meclis dışında kalacağı tahminleri yapılırken, NPD'nin bir ihtimal meclise girebileceği tahmin ediliyor. Bu arada SPD ile koalisyona devam etmek isteyen CDU'nun seçim çalışmalarına Başbakan Merkel'de büyük önem veriyor. Daha önce bir kez seçim çalışmalarına katılan Merkel'in eyalette 6 program daha yapacağı bildirildi. Merkel'in özellikle Hamburg ve Badenwürtemberg'de iktidarı SPD ve Yeşillere teslim ettikten sonra kendi seçim bölgesi Mecklenburg Vorpommern ile birlikte Aşağı Saksonya'da 11 Eylül tarihinde yapılacak yerel seçimlere büyük önem veriyor.
RÜGEN'DE SEÇİMLER İKİ HAFTA ERTELENDİ
Bu arada CDU eyalet milletvekili ve yeniden adayı Udo Timm'in hafta sonu aniden ölmesi üzerine Mecklenburg Vorpommern eyaletinin Rügen kentinde seçimler iki hafta ertelendi. Eyalet Seçim Kurulu Başkanı Doris Petersen-Goes yaptığı açıklamada Rügen kentinde seçimlerin 18 Eylül tarihine ertelendiğini belirterek, daha önce 4 Eylül tarihinde eyalet genelinde yapılacak seçim sonuçlarının geçici sonuç olarak ele alınacağını bildirdi.Öte yandan Rügen kentinde aşırı sağcı NPD adayı Tony Lomberg hakkında dövme ve yaralama suçlarından dolayı açılan dava sonuçlandı. Bin Euro acı parası vermeye ve 14 ay suç işlememe cezasına çarptırılan Lomberg'in birinci sıradan adaylığı devam ederken, aynı partiden ikinci sıra adayı Christian Mau hakkında kamusal düzeni bozma ve anayasaya aykırı semboller taşıma gibi suçlardan dolayı dava açılacağı bildirildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.