Ankara'da gündem AK Parti Kurultayı

30 Eylül 2012 Pazar 12:21
Ankara'da gündem AK Parti Kurultayı






AK Parti'nin büyük önem verdiği 4. büyük kurultayı başladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Büyük Olağan Kongresi'nde konuşmasına şair Sezai Karakoç'un bir şiirini okuyarak başladı. Erdoğan'ın okuduğu şiir, partilileri duygulandırdı.

Erdoğan, ''Bu salonda kardeşlik, dostluk, muhabbet var. Bugün Türkiye'nin, dünyanın kalbi, insanlığın kalbi, bu salonda atıyor. Sizin buradaki coşkunuz, emeğiniz tüm dünyaya umutla atıyor. Bu salondan Türkiye'yi selamlıyorum. 75 milyon aziz milletimi en kalbi duygularla selamlıyorum'' dedi.

Suriyeli kahramanlara selam

''Erbil'e, Basra'ya, Kabil'e, Cezayir'e, Kahire'ye buradan selamlar gönderiyorum.Suriye'nin bütün kahramanları saygıyla selamlıyorum. Kudüs'ü hasretle selamlıyorum. Medine'yi, kıblemiz Mekke'yi hürmetle selamlıyorum'' diyen Erdoğan, daha sonra kongreye katılan yabancı konuklarının isimlerini tek tek sayarak, selamladı.

Ceketini çıkararak konuşmasına devam eden Erdoğan, AK Parti'nin yükselişinde emeği geçen kadın ve gençlik kolları başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Erdoğan, ''Mehmetçiği, askerimizi, polisimizi özellikle selamlıyorum'' dedi.

Partililer sık sık, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' diye slogan attı.

Şehitlerimizin hatırasını yere düşürmeyeğiz

Başbakan Erdoğan, ''O şehitler kanları ile vatan toprağını sulayıncaya kadar sizin yavrularınızdı. Onlar şimdi bizim yavrularımız. Onlar şimdi bu milletin evlatları. Buradan bir kez daha söz veriyorum. Şehitlerimizin hatırasını asla yere düşürmeyeceğiz, şehitlerimiz karşısında asla mahçup olmayacağız. Şehitlerimizden aldığımız mirası, namusumuz, onurumuz, şerefimiz bilecek, vatan, millet için çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

AK Parti'yi kurarken uzun soluklu bir mücadele içine girdiklerini belirten Erdoğan, ''AK Parti'nin mücadelesi bir medeniyet, bir kalkınma mücadelesidir'' dedi.

Erdoğan, ''Hedef 2071. Bizler 2023'ü, sizler 2071'i inşa edeceksiniz'' dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.