Ankara'dan İran'a sert tepki: Büyükelçi bakanlığı çağrıldı

İdam edilen şii din adamının infazı konusunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı hedef alan İranlı yöneticilerin sözlerine sert tepki...

08 Ocak 2016 Cuma 00:36
Ankara'dan İran'a sert tepki: Büyükelçi bakanlığı çağrıldı






Ankara'dan İran'a sert tepki: Büyükelçi bakanlığı çağrıldı


İran Türkiye arasındaki ilişkiler gerginleşiyor. Suudi Arabistan'da idam edilen Şii din adamının infazından Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı itham eden İranlı yetkililerin sözleri krizi derinleştiriyor.  İran'ın Ankara Büyükelçisi'nin Suudi Arabistan'da infaz edilen idam cezaları ile Erdoğan'ı itham eden ifadelerde bulunulmasının kınandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Bakanlığımızda görüşülen İran'ın Ankara Büyükelçisi'ne, İran resmi makamlarına bağlı bazı basın organlarında yayımlanan haberlerde, Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'a gerçekleştirdikleri ziyaret ile sözkonusu ziyaretten sonra bu ülkede infaz edilen idam cezaları arasında bağ kurulmasını ve doğrudan Sayın

Cumhurbaşkanımızı itham eden ifadelerde bulunulmasını şiddetle kınadığımız ve komşu İran halkında Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhinde bir kanaat oluşturmayı hedefleyen bu tür yayınlara derhal son verilmesini istediğimiz bildirilmiştir.

Büyükelçiye ayrıca, yabancı diplomatik misyonların dokunulmazlığının ev sahibi ülkenin sorumluluk ve güvencesi altında olduğu, bu nedenle Tahran'daki ve Meşhed'deki Suudi Arabistan büyükelçiliği ve başkonsolosluğuna yönelik saldırıların hiçbir şekilde kabul ve izah edilemeyeceği vurgulanmıştır."
Son Güncelleme: 08.01.2016 00:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.