Skandal rapor intihar ettirdi, zanlı beraat etti

Sahte polisin cinsel tacizine uğrayan genç kız, yaşadıklarını ne savcıya inandırabildi, ne de kahrolası sağlık sistemine. Sonunda ölümü seçti. Genç kızın ölümüne neden olan zanlı şimdi aramızda.

08 Ocak 2016 Cuma 01:06
Skandal rapor intihar ettirdi, zanlı beraat etti






Skandal rapor intihar ettirdi, zanlı beraat etti

Kendisini polis olarak tanıtan kişinin cinsel tacizine uğrayan uğrayan 15 yaşında kız şikayetçi oldu. Antalya Kaleiçi'nde meydana gelen olayın ardından Hastane, şikayetçi Rüya Duman için 'Ruh sağlığında bozulma yok' diye rapor verince zanlı yargılanmadan kurtuldu. Yaşadığı haksızlığa dayanamayan Rüya Duman canına kıydı. Daha sonra gözaltına alınan saldırgan 1 yıl ceza yatıp kurtuldu.


BU NASIL HASTANE BU NASIL ADALET?

15 yaşındaki Rüya Duman cinsel tacize uğradı. Ruh sağlığı bozulmadı raporu verildi. 10 gün sonra intihar etti. Savcılık 'kovuşturmaya gerek yok' dedi.


ANTALYA'da uğradığı cinsel istismarın ruh sağlığını bozacak mahiyette olmadığı yönünde rapor verilen 15 yaşındaki Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra yaşamına son verdi. Savcılık intiharla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Anne Habibe K. ise kızının uğradığı cinsel istismar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, bu nedenle yaşamına son verdiğini söyledi.

KENDİNİ POLİS DİYE TANITTI

2014 yılının 23 Nisan günü Rüya Duman Kaleiçi'nde 32 yaşında kendini polis olarak tanıtan Cevher A.P. tarafından gözaltına alıyorum iddiasıyla götürüldüğü yerde tacize uğramıştı. Cevher A.P. polise kızın bağış toplamak için geldiğini söylenirken kız tacize uğradığını  belirtti. 

BİR YIL SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Duman için hastanede hazırlanan ilk raporda  küçük kızın ruh sağlığının bozulduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine tutuklanan Cevher 1 yıl sonra tahliye oldu. Mahkeme talep üzerine kızın durumunun incelenmesi için yeniden rapor istedi. Raporda kızda  stres bozukluğu tespit edildiği, ancak ruh sağlığının bozulmadığı açıklandı.
Son Güncelleme: 08.01.2016 01:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehme 2016-01-08 18:23:36

Bu doktor bu savcı birde maaş aliyor.bunlarin kizlarinin basina gerlir insallah.