Avrupa ülkelerine bakarsak istihdam rakamlarında iyiyiz

11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:07
Avrupa ülkelerine bakarsak istihdam rakamlarında iyiyiz






Kayseri Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mustafa Boydak, Türkiye'nin, istihdam başta olmak üzere bazı ekonomik verilerde Avrupa'nın birçok ülkesine göre çok iyi konumda olduğunu belirtti.

Boydak, bu rakamların rehavet oluşturmaması gerektiğini kaydetti. Kayseri'nin işsizlik oranlarında yüzde 14 seviyelerinde çıkmasını da değerlendiren Boydak, Bu veriler biraz geriden gelen rakamlar. Bugün itibarıyla işsizlik oranlarının çok düşük olduğunu izliyoruz. dedi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)'nın İnsan Kaynaklarını Geliştirme bileşeni kapsamında Kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapanış töreni düzenlendi.

Kayseri Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen törende konuşan Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Çomaktekin, Kayseri'nin hazırlanan AB projeleri kapsamında en fazla proje hazırlayan, AB hibe desteklerinde en fazla ödenek alan şehir olduğunu belirtti.

Çomaktekin, projelerin hazırlanmasında ve uygulamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Törende konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, birlik ve beraberlik içerisinde uygulanan projenin meyvesini aldıklarını ifade etti. Boydak, şöyle konuştu:

Burada 54 arkadaşımızın işe yerleştiğini gördük. Uygulanan projenin ne kadar isabetli ve doğru olduğunu gördük. Burada başta AB yetkilileri olmak üzere, projenin hazırlanması, kabul edilmesi ve uygulanması aşamasında çabaları olan arkadaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum.

Boydak, AB hibe destekli projeler kapsamında bölgelere ve insanlara olan yatırımların bu şekilde yapıldığına işaret ederek, Alınan fonlar ve diğer iştirakçilerle birlikte insanlarımıza iş imkanı hazırlama adına alt yapısını oluşturmak hayırlı bir iştir. diye konuştu. Açıklanan istihdam rakamları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Mustafa Boydak, Kayseri'deki işsizlik oranlarının yüzde 14 seviyelerinde çıktığını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: İstihdamla ilgili veriler açıklandı.

Biraz geri tarihli ama Kayseri bu istatistikte, işsizlik noktasında iyi bir konumda değil gibi. Yüzde 14 işsizlikten bahsediliyor. Biz diyoruz ki; Kayseri'de işsizlikten ziyade işleri tam tanımama alışkanlığımız var. Sezonsal bir miktar işsizlikte oldu. Ama Kayseri'de genellikle Nisan ayında başlayan ve Ekim ayına kadar işsizlik problemi yok. Çok ciddi anlamda iş olanağı oluşturma konusunda imkanlarımız var.

Kayseri gelişen bir kentimiz. Rakamlarında makul seviyede olmasını beklerdik. Bu bizim azmimizi azaltmıyor. Azmimizi yükseltiyor. Şunu gördük ki, işsizlikle ilgili konularda sadece sanayi değil, Türkiye'de hizmetler sektöründe istihdam oluşturmada önemlidir. Bugün bu arkadaşlarımızın ciddi bir kısmı da hizmet sektöründe görev yapacak.Mustafa Boydak, kalkınmada, işsizlikte ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak, Bugünkü rakamların ümit verici olduğunu söylemeliyiz.

Avrupa'nın benzer ülkelerine bakarsak orada rakamlar daha yüksek. Bu rakamlar bizi rehavete sürüklememelidir. Buradan bu projenin uygulanmasında tüm Kayseri'deki paydaş kuruluşlara tekrar teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu.

Kayseri Sanayi Odası Genel Sekreteri Nihat Molu, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında düzenlenen eğitimlere 128 kişinin katıldığını, 85 kişinin eğitimi tamamladığını ve 54 kişinin işe yerleştirildiğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.