Bakan Günay: Sorunlu komşuların Türkiye'ye turist kaybı 1.5 milyon oldu

21 Ocak 2013 Pazartesi 15:45
Bakan Günay: Sorunlu komşuların Türkiye'ye turist kaybı 1.5 milyon oldu






MUĞLA (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin komşuları olan Suriye, İran ve İsrail'de yaşanan sorunların turizme olumsuz etki yaptığını söyledi. Günay, bu ülkelerden Türkiye'ye gelen turist sayısının 2012 yılında 1 milyon 400 bin azaldığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla'nın Fethiye ilçesinde restorasyonu devam eden Telmessos Antik Tiyatro'sunda incelemelerde bulundu. Burada kazı ile ilgili bilgiler alan Günay, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SURİYE'DEN ARTIK TURİST DEĞİL İHTİYAÇ SAHİBİ GELİYOR

2012 yılı turizm rakamlarını değerlendiren Bakan Günay, geçtiğimiz yıl komşularla yaşanan sıkıntıların turizm rakamlarını olumsuz etkilediğini söyledi. 2011 yılının Afrika rezervasyonlarının iptal edilmesi ve ülkelerin turizm bakışını Türkiye'ye çevirmesi ile iyi geçtiğini aktaran Ertuğrul Günay, şöyle konuştu: 2012 yılına başlarken hedeflerimiz 2011 yılında yakalanan başarıyı yeniden elde etmekti. Çıtamız 2011 yılının altına düşmemekti. Fakat birkaç yıldır İsrail'den 400 bin kadar turist kaybımız var. Suriye ve İran'dan kayıplarımız ise 1 milyon civarında oldu. Suriye'den artık turist değil ihtiyaç sahibi geliyor. yoğun sıkıntılar yaşadık. Buna rağmen 2011 yılı rakamlarını yakaladık.

TÜRKİYE'NİN 2013 YILI HEDEFİ 33 MİLYON TURİST

Türkiye'nin 2013 yılı beklentilerine değinen Bakan Günay, yıllık turist hedefini 33 milyon olarak açıkladı. Bu rakamları yakalamak ve daha da üzerine çıkmak için çalıştıklarını anlatan Günay, ören yerleri, tarihi mekanlar, tarihi şehirler ve Anadolu'nun zenginliklerinden oluşan bir turizm potansiyeli yaratılarak bu rakamları aşacaklarını ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.