`Bakanlık sadece küçük firmaları denetliyor, büyüklerin kapısında bekliyor´

07 Aralık 2012 Cuma 15:36
`Bakanlık sadece küçük firmaları denetliyor, büyüklerin kapısında bekliyor´






İZMİR (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ürünlerinde taklit ve karışım yaptığı gerekçesiyle teşhir ettiği 25 firmanın 10´u İzmir´den çıktı. Bu durum, İzmir Yoğurtçular ve Sütçüler Odası´nı harekete geçirdi. Oda Başkanı Nurettin Aydın, üyelerini toplayıp jelatin kullanmamaları konusunda uyaracaklarını bildirdi. Bakanlığın denetimlerinin yerinde olduğunu belirten Aydın, Bakanlığın denetlemesi iyi bir şey ama küçük firmaları denetliyorlar, büyüklerin kapısında bekliyorlar. dedi.

İnsanların sağlığıyla oynamanın hoş olmadığını vurgulayan Aydın, Firmaların ağırlıklı olarak İzmir´den çıkması üzerine harekete geçtik. Pazartesi günü üyelerimizi toplayıp uyaracağız. Jelatin, katkı yağı ve benzeri maddelerin ürünlere koyulmasını tasvip etmiyoruz. Bu işlerle uğraşan arkadaşlar bırakıp gitsin. şeklinde konuştu. Denetimlerin kendilerine bırakılması halinde daha iyi yapacaklarını iddia eden Oda Başkanı Aydın, şunları söyledi: Kimin ne kullandığını biliyoruz. Bakanlık bazı firmaları teşhir ediyor ama geride yüzlerce firma daha var. İzmir´de yoğurt firmalarının çoğu jelatin kullanıyor. Büyük firmalar pek denetlenmiyor, denetim ekipleri giremiyor, saatlerce kapıda bekliyorlar. Küçük firmaların kapılarına tekmeyi vurup giriyorlar, sonra da teşhir ediyorlar. Jelatinin her yerde kullanıldığını ileri süren Nurettin Aydın, Burada bakanlığın da suçu var. Jelatin yasaksa Türkiye´ye sokmasın. Cezalarını daha çok arttırsın. Şimdiye kadar neredeydiler? Ben jelatin kullanmamak için mandıramı 10 yıl önce kapattım. dedi.

Bakanlığın yaptığı laboratuvar tahlillerinde, İzmir´de faaliyet gösteren YGS Süt ve Süt Ürünleri San. ve Tic. Ltd.Şti., İzsüt Besicilik Tar. Gıda İth. İhr. San. Tic. Ltd.Şti., Baran Süt Ürün. Day. Tük. Mal. Gıda San. ve Tic. Ltd.Şti., Çakıroğlu Süt Ürün. Gıda ve Hayv. San. Tic. Ltd.Şti., Yeşil Tire Süt Mamülleri, Mustafa Hazar-Yüksel Mandıra, Arıkan Süt Ürünleri San. Tic. Ltd.Şti., Aydoğan Süt Mam. İml. İhr. Tic. San. Ltd.Şti., Adım Süt ve Gıda Ürn. San. ve Tic. Ltd.Şti. ve Beyaz Süt ve Tarım Ürn. San. Tur. Paz. Ltd.Şti.´nin ürünlerinde taklit ve tağşiş belirlenmişti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.