Cizre ve Diyarbakır'da 579 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurma Başkanlığı Diyarbakır Sur ve Cizre'de operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısını açıkladı. İşte son açıklama...

26 Ocak 2016 Salı 22:18
Cizre ve Diyarbakır'da 579 terörist etkisiz hale getirildi






Diyarbakır Sur'da son durum, TSK, Diyarbakır Sur ve Cizre'de operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısını açıkladı. Buna göre Şırnak ve Diyarbakır'da şimdiye kadar 579 terörist etkisiz hale getirildi.


Cizre'de son durum, Terör örgütüne yönelik operasyonrların yoğunlaştığı Cizre ve Diyarbakır Sur'da PKK'ya en büyük darbe indirildi. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizreilçesinde devam eden operasyonda 2,Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 4 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada iki ilde yapılan operasyonlarda öldürülen toplam terörist sayısının 579 olduğu kaydedildi.

CİZRE'DE 454 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Şırnak veDiyarbakır'da yürütülen operasyonlarda Cizre'de 454, Sur'da da 125 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Sitede "Önemli Yurtiçi Olaylar" bölümünde yer alan 25 Ocak gününe ait bilgiler, şöyle:

9 TANE EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Şırnak/Cizre'de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist öldürülmüş (Operasyonda, toplamda öldürülen terörist sayısı 454'tür.), dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ile altı şarjör ve 245 adet fişeği, 22 av tüfeği ve 38 adet fişeği, bir tabanca ile 15 adet fişeği ve iki adet el bombası ele geçirilmiştir.

SUR'DA TOPLAMDA 125 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist öldürüldü (Operasyonda, toplamda öldürülen terörist sayısı 125'dir.), dört adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

700 GRAM TNT ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli'de PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanmasına yönelik icra edilen operasyonda; iki el bombası, bir kilogram A-4 tipi patlayıcı madde, 700 gram TNT, dokuz adet elektirikli fünye, 15 metre kablo ve bomba yapımı ile ilgili doküman ele geçirilmiş, üç iş birlikçi göz altına alınmıştır.

6 TERÖRİST GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM OLDU

Şırnak/Silopi'de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan altı bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen bölücü terör örgütü iş birlikçisi bir şahsın, evinde yapılan aramada bir tabanca ve şarjörü ile sekiz adet fişeği ele geçirilmiş, iş birlikçi şahıs gözaltına alınmıştır.


Son Güncelleme: 26.01.2016 22:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.