Derin darbe ekibi vatandaşın GBT kayıtlarını götürmüş

Operasyonun ardından görev yerlerinin değişeceğini anlayan polisler, belge-bilginin ardından, bu kez de GBT kayıtlarını yanlarında göt

31 Ocak 2014 Cuma 04:00
Derin darbe ekibi vatandaşın GBT kayıtlarını götürmüş






GBT kayıtları kopyalanmış

Operasyonun ardından görev yerlerinin değişeceğini anlayan polisler, belge-bilginin ardından, bu kez de GBT kayıtlarını yanlarında götürmüş.

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık derin operasyonuyla deşifre olan paralel yapının yargı ve Emniyet içerisindeki kadrolarının planları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bakan çocukları, işadamları ve bürokratlara yönelik yapılan ilk operasyonun ardından Emniyet içerisindeki derin yapı da deşifre oldu. İstanbul ağırlıklı ilk operasyonun ardından çok sayıda emniyet müdürü, amir, komiser ve polisin tayinleri ve görev değişiklikleri gerçekleşti.  
Aniden yapılan bu operasyonlarla ne yapacağını şaşıran bazı polislerin çok sayıda vatandaşa ait bilgi ve kayıtları taşınabilir hard disklere yüklemeye çalıştıkları ortaya çıktı.

KOPYA UZAYINCA BIRAKTILAR

Paralel yapı üyesi Emniyet çalışanlarının uzun süren kopyalamaları yarıda kestikleri ve hard diskleri de Emniyet’te bıraktıkları öne sürüldü. Paralel yapı üyelerinin yerlerine atanan Emniyet yetkilileri bilgisayarlarda incelemeler yaptı. İnceleme sonucunda Emniyet’in kalbi olan ve milyonlarca vatandaşın Genel Bilgi Tarama (GBT) kayıtlarının kopyalandığı öğrenildi. Kopyalanan GBT kayıtlarının ne maksatla ve nerede kullanılacağı ise merak konusu oldu. Derin yapının polislerinin daha önce görevden alınacağını anlayınca bazı tapeleri, ifade ve fezlekeleri de kopyalayarak yanlarında götürdüğü ortaya çıkmıştı.

SİBER POLİSLER DE GİTTİ

İSTANBUL Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosu değişti. Şubeden önceki gün 3’ü komiser 40 polis daha karakollara gönderildi. Ankara Emniyeti'nde de yer değişiklikleri gerçekleşti. Rütbesiz 500 polisin görev yeri değişti. İzmir'de ise Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman'la birlikte 274 polis görevden alındı. Gaziantep Emniyet'inde de 27 şube müdürü ve birim amirlerinin başka görevlere atandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.