Diyarbakır şehitleri törenle uğurlandı

Diyarbakır'da PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polis memuru 25 yaşındaki Ebubekir Durmuş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

15 Mart 2016 Salı 15:15
Diyarbakır şehitleri törenle uğurlandı






Diyarbakır şehitleri törenle uğurlandı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nin sokağa çıkma yasağı getirilen Kaynartepe Mahallesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polis memuru 25 yaşındaki Ebubekir Durmuş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.
Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehidin eşi Aylin Durmuş, askeri erkan ile şehit polisin meslektaşları arkadaşları katıldı.

Şehit Ebubekir Durmuş'un Türk bayrağına sarılı tabutunun katafalka bırakılmasıyla başlayan törende dualar ile şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Durmuş'un 10 Nisan 2013 tarihinden beri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı belirtildi. Törene şehit eşinin montunu giyerek katılan Aylin Durmuş, tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Eşi Aylin Durmuş'u şehidin arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

"İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ ALÇAKLAR"

Törende konuşan Emniyet Amiri Fatih Sancak, "Ebubekir Durmuş, hendek kazıp, barikat kurmaya çalışan baskı ile halk üzerinde korku salan teröristlerle yaşanan çatışmada şehit düşmüştür. İnsanlıktan nasibini almamış alçaklar şahadet mertebesinin bizim için ne ifade ettiğini bilmedikleri için bu kutsal vatan mücadelesinde bizleri yıldıramayacaklarını görememektedirler. Duysun ve bilsinler ki geride aynı uğurda mücadele vermeye hazır yüz binler bulunmaktadır. Onlara dualarıyla güç veren milyonlar var. Bu yüze ruh onları kazdıkları hendeklerde yok edecektir" dedi.
Daha sonra şehidin tabutunu meslektaşları tekbir getirerek ambulansa taşıdı. Gözyaşları içinde uğurlanan şehit Ebubekir Durmuş'un cenazesi toprağa verilmek üzere baba ocağı Adana'ya gönderildi.

BAĞLAR'DA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde dün gece başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Bir polisin şehit olduğu ilçede, zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda 3 polis yaralandı. Yaralı polislerin imdadına vatandaşlar koştu. Çatışmalarda ise 3 vatandaş yaralandı.

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde dün gece başlayan çatışmalar sürüyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölge abluka altına alındı. Çok sayıda Özel Harekat polisinin sevk edildiği mahallede teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürerken, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık şiddetli çatışmalar yaşandı. Yasak kapsamında bulunan Nükhet Coşkun Caddesi’nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına teröristler tarafından ara sokaktan roketatarlı saldırı yapılarak, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polislerin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. İlk müdahalelerini vatandaşların yaptığı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından bölgede teröristler ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas yaşandı. Çatışmada kurşunların arasında kalan 3 vatandaş da yaralandı. Yaralılar, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Teröristler, aynı cadde üzerindeki polise iki kez daha roketatarlı saldırı girişiminde bulundu. Ancak roket mermileri zırhlı araçları es geçerek bir markete isabet etti. Markette yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi çalışanlar ve vatandaşlar yaptı. Bir süre sonra olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, çatışma nedeniyle yangına müdahale edilemedi. İlçede operasyon sürüyor.



Son Güncelleme: 15.03.2016 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.