Diyarbakır ve Siirt'teki şehitler için yürüdüler

16 Temmuz 2011 Cumartesi 21:41
Diyarbakır ve Siirt'teki şehitler için yürüdüler






 Yürüyüşe gazeteciler, birçok sivil toplum örgütü mensubu, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde şehit olan 13 asker ve Siirt'te şehit olan Osman Demir için Merkez Bankası önünde toplanan kalabalık, terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında kent merkezindeki trafik dururken, araç sürücüleri de klaksonlarına basarak eyleme destek verdi.Grup, Fethiye Caddesi önünde İstiklal Marşı okudu. Yürüyüş sırasında şehit olan askerlerin ve komiserin isimleri okundu. Çevrede bulunan vatandaşlar yürüyüşe alkış yaparak destek verdi. Sabri Yalım Parkı'nda gup adına açıklama yapan yerel gazete muhabiri Zafer Çakıroğlu, askerlerin 40 derece cehennem sıcağında, ayaklarında 10 gündür çıkarmadıkları postallarıyla, başlarında çelik miğferleri ile sırtlarında 30 kilogramlık çanta, ellerinde 5 kilogramlık silahlarıyla teröristlerle çatıştığını söyledi. Askerlerin kahramanca savaştığını ifade eden Çakıroğlu, Onlar orada kahramanca şehit düştüler. Onlar, bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verdiler. diye konuştu. Çakıroğlu yaptığı açıklamada Mehmet Akif Ersoy'un Kim bu cennet vatan için olmaz ki feda, Şüheda toprağı sıksan şüheda dizesini hatırlattı. Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan kirli savaşın artık bitmesi gerektiğinin altını çizen Çakıroğlu, Çeyrek asırdır terör belası herkese zarar verdi. Gelinen nokta ortadadır. Artık analar ağlamasın. dedi. 'Yedi düvele meydan okumuş bir ulus, bir devlet bir avuç bölücü eşkıyaya teslim olacak değil ya' diyen Çakıroğlu, Bu vatanı bölmek isteyen iç ve dış mihraklar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından İzmit Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. Okunan Kuran- Kerim'in ardından şehitler için dua edildi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

PKK SEMPATİZANI ATILAN SLOGANLARA DAYANAMADI
Bu arada PKK sempatizanı bir kişi, gruba saldırıda bulunmak istedi. Daha sonra olayın daha da büyümemesi için bu kişi vatandaşlar tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.