Facianın ardı dram!

Asansör kazasında iki oğlunu kaybeden babanın ve okul harçlığını çıkarmak için İstanbul'a çalışmaya gelen bir üniversite öğrencisinin evinde büyük bir acı yaşanıyor.

07 Eylül 2014 Pazar 13:18
Facianın ardı dram!






Torunlar İnşaat tarafından eski Ali Sami Yen stadının yerine yapılan Torun Center'da meydan gelen asansör faciası ile ilgili soruşturma sürerken her bir ölüm ayrı ayrı dramları da gözler önüne seriyor.

Asansör faciasında iki oğlunu da kaybetti

Şişli'de rezidans inşaatında hayatını kaybeden Tahir ve Ferdi Kara kardeşlerin babası Mithat Kara, Adli Tıp Kurumu’nda cenazelerini beklerken gözyaşlarına boğuldu.

Baba Kara, “Allah’ım çocuklarımı cennete al” diye ağıt yakarken, anne Arzu Kara ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şişli Mecidiyeköy'de rezidans inşaatında yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Adli Tıp Kurumu’na gelen işçilerin aileleri ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu.
Kazada hayatını kaybeden Tahir ve Ferdi Kara kardeşlerin babası Mithat Kara Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına boğuldu. İki evladını kaybeden babayı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Kara, “Allah’ım çocuklarımı cennete al. Dört tane askerim daha var. Onlar da senin yoluna kurban olsun. Benim çocuklarım şehit oldu” diyerek ağladı.
Anne Arzu Kara ise, evlat acısına dayanamayarak fenalık geçirdi. Hastaneye götürülen Arzu Kara sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra Adli Tıp Kurumu’na geri döndü. Öte yandan Adli Tıp Kurumu’na getirilen 10 cenazeden 3’ünün işlemleri tamamlanarak ailelere teslim edildi. Olası bir gerginliğe karşı çevik kuvvet ekipleri de Adli Tıp Kurumu önüne sevk edildi. 


Üniversiteli genç rezidans inşaatında hayatını kaybetti
Mediciyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılan rezidans inşaatındaki asansör kazasında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Hıdır Ali Genç'in işe 5 gün önce başladığı belirtildi.

Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ovacık Programı Maliye Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Hıdır Ali Genç'in okul harçlığını çıkarmak için bir yakınının aracılığıyla 5 gün önce rezidans inşaatında asansörcü olarak işe başladığı belirtildi. Yakınları Genç'in memleketi olan Tunceli'de üniversite okuduğunu, ekonomik durumu iyi olmadığı için zaman zaman inşaatlarda çalıştığını söyledi.
İHA
Son Güncelleme: 07.09.2014 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.